Πολιτική

Μέγαρο Μαξίμου: «Δεν υπάρχει θέμα επιβολής ειδικού φόρου για τις φυσικές καταστροφές»

Μέγαρο Μαξίμου: «Δεν υπάρχει θέμα επιβολής ειδικού φόρου για τις φυσικές καταστροφές»

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Φρένο στα σενάρια

Αρχικά, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοίνωνε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ΔΕΘ ένα ειδικό τέλος για τις φυσικές καταστροφές, το οποίο θα βρισκόταν σε ισχύ από το 2024.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο ειδικός αυτός φόρος δεν θα ήταν καθολικός και οι πόροι θα αντλούνταν από τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, της Χριστίνας Κοραή στο Live News,  το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει πως είναι πιθανό να μην επιβληθεί αυτός ο ειδικός φόρος για τις φυσικές καταστροφές και τη Θεσσαλία.

Ακόμη, τόνισε πως ότι η απόφαση βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού, η οποία θα γίνει γνωστή μέσω όσων ανακοινώσει το βράδυ του Σαββάτου στην ΔΕΘ.

Κακοκαιρία Daniel: Προειδοποιητικό 112 για έξι χωριά γύρω από τη λίμνη Κάρλα [vid]

Σε επικίνδυνα ύψη έχει ανέβει η στάθμη της λίμνης Κάρλα στη Θεσσαλία, η οποία ανέκτησε τον όγκο της μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Λίγο πριν τις 8 το απόγευμα εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους έξι χωριών.

Πιο συγκεκριμένα, μήνυμα εστάλη στα Κανάλια Μαγνησίας, το Ριζόμυλο, το Στεφανοβίκειο, τη Σωτήριο, τη Νίκη και το Αχίλλειο.

Τα 2,25 δισ. ευρώ δεν χαρίστηκαν στην Ελλάδα από την ΕΕ [vid]

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε ότι η Ευρώπη στέλνει 2,25 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα, η οποία επλήγη από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Τα χρήματα όμως αυτά δεν «χαρίστηκαν» στην Ελλάδα από κάποιο ευρωπαϊκό ταμείο, όπως έγινε πρόσφατα με την Σλοβενία.

Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος των συγκεκριμένων χρημάτων θα έμπαινε έτσι και αλλιώς στα ταμεία της χώρας μας ή θα αξιοποιούταν για άλλους λόγους.

Τα κονδύλια για την Ελλάδα θα προέρχονται από τρία χρηματοδοτικά εργαλεία:

Τα κονδύλια του ΕΣΠΑ 2014-2020 που δεν θα μπορούσαν να απορροφηθούν για άλλους σκοπούς και θα διατεθούν έως τις 31/12/2023 (υπολογίζεται ύψους 250 εκατ. ευρώ), Την εκ νέου αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης με συμπερίληψη έργων ύψους 500 εκατ. ευρώ προς αποκατάσταση υποδομών και Το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 με επιλέξιμα έργα ύψους 1,5 δισ. ευρώ που θα διατεθούν τα αμέσως επόμενα έτη. Δηλαδή τα 2,25 δισ. ευρώ, που θα πάρει η Ελλάδα, ήταν έτσι και αλλιώς δικά μας χρήματα, που θα πήγαιναν σε άλλους τομείς, ενώ τώρα δεν θα πάνε αλλά θα χρησιμοποιηθούν για να δοθούν αποζημιώσεις τους πληγέντες της πλημμύρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments