Οικονομία

Πακέτο ΔΕΘ: Έρχονται μέτρα – έκπληξη για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Πακέτο ΔΕΘ: Έρχονται μέτρα – έκπληξη για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay, Τα μέτρα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, τα οποία θα περιληφθούν σε νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τα τέλη του 2023, αναμένεται να παρουσιάσει από το βήμα της ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα μέτρα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, τα οποία θα περιληφθούν σε νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τα τέλη του 2023, αναμένεται να παρουσιάσει από το βήμα της ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα μέτρα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, τα οποία θα περιληφθούν σε νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τα τέλη του 2023, αναμένεται να παρουσιάσει από το βήμα της ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής να αποτελεί «σημαία για την κυβέρνηση», όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, στο επίκεντρο των πρωθυπουργικών εξαγγελιών αναμένεται να βρεθούν αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και μέτρα-έκπληξη.

Στη σκιά των πρωτοφανούς έκτασης καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, o Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται αύριο, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το ειδικό τέλος αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, στο οποίο αναφέρθηκε χθες ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης ο οποίος δήλωσε ότι θα είναι δίκαια κατανεμημένο. Ο κ. Πατέλης εξήγησε ότι το μέτρο είναι αναγκαίο γιατί θα πρέπει από εδώ και πέρα στον κρατικό προϋπολογισμό να είναι αυξημένο το αποθεματικό για φυσικές καταστροφές.

Το κυβερνητικό σχέδιο δράσης κατά της φοροδιαφυγής προβλέπει διασύνδεση ταμειακών με POS και υποχρεωτική επέκταση τους σε όλα τα επαγγέλματα, καθιέρωση ψηφιακών παραστατικών στη διακίνηση αγαθών, διεύρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και νέου τύπου κίνητρα στους πολίτες, αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments