Αθλητισμός

Ο Παπαπέτρου «κρίνει» πολλά!

Ο Παπαπέτρου «κρίνει» πολλά!

Πηγή Φωτογραφίας: [361095] SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Ο Βασίλης Βέργης γράφει στο sdna.gr τι θα σημαίνει μια καλή ή μια κακή διαιτησία από τον Έλληνα διεθνή ρέφερι στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης.

Ο Βασίλης Βέργης γράφει στο sdna.gr τι θα σημαίνει μια καλή ή μια κακή διαιτησία από τον Έλληνα διεθνή ρέφερι στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης.

Να ξεκαθαρίσω ευθύς εξαρχής δύο πράγματα:

1. Είμαι σαφέστατα υπέρ του να σφυρίζουν ξένοι διαιτητές σε ΟΛΑ τα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Όχι επειδή έχουν το αλάθητο του πάπα –δυστυχώς από κάποιους έχουμε δει άθλιες διαιτησίες- αλλά γιατί η επιλογή τους συντροφεύεται από το μίνιμουμ της γκρίνιας και από το μάξιμουμ της αποδοχής εάν είναι «ονόματα». Αντιλαμβάνομαι ότι οι δυσκολίες εύρεσης είναι τεράστιες μετά απ΄όσα συνέβησαν πέρυσι με τον Μάσα, τον Κέλετ κλπ, όμως η ΚΕΔ οφείλει να εξαντλεί κάθε φορά όλες τις πιθανότητες για να οχυρώνει τα ντέρμπι με αξιοπιστία-ξένους διαιτητές.

2. Ο Τάσος Παπαπέτρου είναι, χρόνια τώρα, ο καλύτερος Έλληνας ρέφερι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως κι εκείνος δεν έχει στο «παλμαρέ» του κάκιστες διαιτησίες (τις οποίες φυσικά σχολιάζαμε). Όμως το θέμα δεν είναι το πρόσωπο, αλλά το σύνολο. Οι Ελληνες ρέφερι έχουν απωλέσει κάθε αξιοπιστία απέναντι στο φίλαθλο κόσμο κι αυτό μοιάζει αδύνατο να επανέλθει. Πόσο μάλλον όταν οι ίδιες οι ομάδες το «μπολιάζουν» διαρκώς όχι με επιχειρήματα αλλά με τοξικότητα.

Η επιλογή από την πλευρά της ΚΕΔ στο πρόσωπο του Παπαπέτρου για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Αρης δείχνει την «τάση» του Μπένετ να επαναφέρει σιγά σιγά τους Έλληνες σε μεγάλα παιχνίδια. Δεν στάθηκε στο γεγονός ότι πέρυσι ο Αρης είχε ζητήσει την εξαίρεση του διεθνούς ρέφερι από τα παιχνίδια του, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο κι ένα μήνυμα στις ομάδες για τις προθέσεις του ο αρχιδιαιτητής. Δεν ξέρω αν αυτή η πρόθεση για τους Ελληνες αποδειχθεί έξυπνη ή θα είναι η βόμβα που θα τινάξει μια και καλή τα σαθρά θεμέλια του πρωταθλήματος.

Ουδόλως με εξέπληξε, φυσικά, η (νέα) ανακοίνωση του προέδρου της Super League κατά της ΕΠΟ και της ΚΕΔ για τους ορισμούς στα δύο ντέρμπι. Ο κ. Μαρινάκης ΠΑΝΤΑ θα «πυροβολεί» τη διοίκηση Μπαλτάκου καθώς στόχος του είναι να την ρίξει. Είτε έχει δίκιο είτε έχει άδικο δεν παίζει ρόλο πλέον, καθώς ο στόχος του είναι ένας και η τακτική ίδια.

Καταλαβαίνω όμως τι διακυβεύεται από την επιλογή του Μπένετ στον Παπαπέτρου για το ντέρμπι της Τούμπας. Σίγουρα πολλά περισσότερα από μια διαιτησία σε ένα σπουδαίο παιχνίδι.

– Μια καλή παρουσία του Παπαπέτρου στην Τούμπα, δηλαδή ένα ντέρμπι στο οποίο ο διαιτητής θα περάσει απαρατήρητος, δεν θα δώσει πόντους μόνο στον ρέφερι αλλά συνολικά στο «εγχείρημα» του Μπένετ για τη σταδιακή επανένταξη των Ελλήνων σε μεγάλα ματς. Βεβαίως, για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, αυτό είναι και ο «τρόμος» πολλών ποδοσφαιρόφιλων, οι οποίοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ καθώς οι Έλληνες ρέφερι υπήρξαν «εφιάλτης» για το πρωτάθλημα. Και ακόμη είναι «εφιάλτης» σε παιχνίδια όχι ντέρμπι. Θυμηθείτε τι συνέβη στα πρόσφατα παιχνίδια Παναθηναϊκός-Βόλος και ΠΑΟΚ-Κηφισιά. Ο Παπαπέτρου έχει μια ευκαιρία να δείξει ότι τουλάχιστον πήραν το μήνυμα της κοινωνίας. Οσοι μπορούν να το πάρουν καθώς υπάρχουν και αρκετοί μάλλον άσχετοι με το σπορ…

– Μια κακή διαιτησία του Παπαπέτρου στην Τούμπα δεν θα είναι εφιάλτης μόνο για την ΚΕΔ αλλά για το πρωτάθλημα συνολικά. Θα επιβεβαιώσει «πανηγυρικά» την κρατούσα άποψη για την «αξία των Ελλήνων» και θα δώσει νέα τεράστια επιχειρήματα σε όσους θέλουν με τοξικότητα, όχι με πραγματικό γνώμονα τη βελτίωση του προϊόντος, να περάσουν τις θέσεις τους.

Προσωπικά παρά το γεγονός ότι θα ήθελα να σφυρίζουν ΠΑΝΤΟΥ ΜΟΝΟ ΞΕΝΟΙ διαιτητές, εύχομαι να τα καταφέρει ο Παπαπέτρου και μετά το ντέρμπι της Τούμπας να μη μιλάμε ΚΑΘΟΛΟΥ γι αυτόν. Όχι για να… επιστρέψουν οι Έλληνες ρέφερι στα ντέρμπι (μακριά από μένα τέτοιες σκέψεις!) αλλά γιατί αν δεν συμβεί αυτό το πρωτάθλημα από την 4η αγωνιστική θα μοιάζει με μπαρουταποθήκη έτοιμη να τιναχθεί στον αέρα. Κι έχουμε κουραστεί να το ζούμε…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments