Ελλάδα

Τουρισμός: Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών από το Ισραήλ

Τουρισμός: Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών από το Ισραήλ

Πηγή Φωτογραφίας: Κίνηση στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ρεκόρ καταγράφουν οι αφίξεις στη χώρα μας τουριστών από το Ισραήλ 

Ρεκόρ καταγράφουν οι αφίξεις στη χώρα μας τουριστών από το Ισραήλ καθώς ο αριθμός τους ξεπερνά ήδη τις 200.000 για το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου, υπερβαίνοντας για πρώτη φορά τις 20.000 σε εβδομαδιαία βάση.

Η αεροπορική αγορά του Ισραήλ έχει μεγάλη σημασία και για το αεροδρόμιο Ελευθέριος βενιζέλος καθώς το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου καταλαμβάνει την πρωτη θέση μεταξύ των αγορών εκτός Ε.Ε.) με τους ταξιδιώτες από το Τελ Αβίβ να υπερβαίνουν τον αριθμό των ταξιδιωτών από τη Νέα Υόρκη, η οποία σταθερά προηγούνταν.

«Για την Αθήνα το Ισραήλ είναι η 8η μεγαλύτερη διεθνής αγορά που συνδέεται με το αεροδρόμιο της πόλης μέσω απευθείας πτήσεων, σημειώνοντας για το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου άνοδο 68% σε σχέση με το 2019 σε όρους επιβατικής κίνησης, η οποία τελικά ξεπέρασε τους 457 χιλιάδες ταξιδιώτες», τόνισε, μεταξύ άλλων, η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης των 75 χρόνων από την ίδρυση της EL AL, του εθνικού αερομεταφορέα του Ισραήλ.

Επίσης, η ισραηλινή αγορά κατατάσσεται στην έβδομη θέση στις αφίξεις ξένων τουριστών στην Αθήνα για το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου, καταγράφοντας τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε επιβατική κίνηση και τουριστικές αφίξεις σύμφωνα με τον ot.gr

Μετά την πανδημία

Από την πλευρά του ο Κόμπι Γκολάν, Assistant Vice President for Global Operations της EL AL, τόνισε, ότι πριν από την πανδημία η εταιρεία πραγματοποίησε 882 πτήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στα ελληνικά νησιά, ενώ το 2023, μέχρι σήμερα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 1.056 πτήσεις, αναδεικνύοντας τη μεγάλη ανάπτυξη που καταγράφει ο εθνικός αερομεταφορέας του Ισραήλ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Μάλιστα, επεσήμανε ότι το 2018 η εταιρεία μετέφερε 121 χιλιάδες Ισραηλινούς στην Ελλάδα, το 2019 132 χιλιάδες Ισραηλινούς, ενώ φέτος, μέχρι στιγμής, έχει μεταφέρει περίπου 323 χιλιάδες. Αναφερόμενος, δε, στο τριετές στρατηγικό πλάνο της EL AL, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει επέκταση του στόλου της και ενίσχυση του προσφερόμενου προϊόντος της, ο κ. Γκολάν εστίασε στη μεγάλη ανάπτυξη του δικτύου της εταιρείας. Πρόσφατα προστέθηκε η Φλόριντα στο δίκτυο της EL AL, η οποία πλέον «πετάει» σε Τόκιο, Δουβλίνο, Ντουμπάι, Αμπου Ντάμπι και Μαρακές. Ενώ σχεδιάζει την έναρξη δρομολογίων στην Ινδία (Μουμπάι και Δελχί) και την προσθήκη δρομολογίων για την Αυστραλία (Μελβούρνη).

Στον καθοριστικό ρόλο που έχει διαδραματίσει η EL AL στην Ιστορία και στην ανάπτυξη του Ισραήλ αναφέρθηκε ο Νόαμ Κατς, πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι ο εθνικός αερομεταφορέας της χώρας της Μέσης Ανατολής έχει γίνει συνώνυμο του Ισραήλ, της δύναμης και της αλληλεγγύης σύμφωνα με τον ot.gr και τον Λάμπρο Καραγεώργο.

Τουρισμός: Το μεγάλο στοίχημα για τη Βόρεια Ελλάδα

«H Θεσσαλονίκη μπορεί να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, είναι όμως σίγουρα η πρωτεύουσα του “κουλ“», έγραφε η Telegraph τον Ιούνιο για την συμπρωτεύουσα. Λίγες εβδομάδες αργότερα, το CNN συμπεριέλαβε την πόλη στη λίστα με τα 23 κορυφαία μέρη που πρέπει να επισκεφτεί κανείς φέτος το καλοκαίρι. Με αυτές τις περγαμηνές και με τον ούριο άνεμο που φυσάει φέτος στον τουρισμό, τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και η Βόρεια Ελλάδα φάνηκε να ανακτούν τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης που έχασαν εν μέσω πανδημίας. Την ίδια στιγμή βέβαια, μετά και τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Θράκη αλλά και την κακοκαιρία Daniel που παρέδωσε τον Θεσσαλικό κάμπο παραδομένο στο έλεος της πλημμύρας, έγινε πλήρως κατανοητό ότι τα τουριστικά ρεκόρ δεν μπορούν να θεωρηθούν αυτοτροφοδοτούμενα. Απαιτούν σχεδιασμό, προσπάθεια και συγκεκριμένα δομικά συστατικά που θα τα διασφαλίσουν, όπως επισημαίνουν με κάθε ευκαιρία οι φορείς και οι επιχειρηματίες του κλάδου σύμφωνα με το insider.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments