Αθλητισμός

Γι’ αυτό “στράβωσε” στη Φιλαδέλφεια ο Φορτούνης – Κυρίαρχοι δύο 21χρονοι – Νέο “καμπανάκι” για Αλμέιδα

Γι’ αυτό “στράβωσε” στη Φιλαδέλφεια ο Φορτούνης – Κυρίαρχοι δύο 21χρονοι – Νέο “καμπανάκι” για Αλμέιδα

Πηγή Φωτογραφίας: αρχείου

Η ΑΕΚ άρχισε το ματς με το μυαλό της στην... «κατάρα»

Τι συνέβη με τον Έλληνα άσο και η.. κατάρα στην OPAP Arena. Η λύσσα της Ένωσης για το γρήγορο γκολ, η πειστική απάντηση των Πειραιωτών και μια ισοπαλία που δεν… έφτιαξε κανέναν από τους δύο.

Το ΑΕΚ – Ολυμπιακός ήταν το ματς που όλοι ήθελαν να δουν. Ιδανική συνθήκη για να βγει από τα σχοινιά η Ένωση, ενώ για τους ερυθρόλευκους ήταν παιχνίδι απόδειξης της αγωνιστικής προόδου. Κανείς από τους δύο δε διάψευσε τον κόσμο του, αλλά ο αγώνας δεν είχε νικητή. Κι αυτό γιατί ο χαμός του πρώτου ημιχρόνου έβγαλε αντανακλαστικά συντήρησης στους φιλοξενούμενους, με το δικέφαλο να αδυνατεί να δημιουργήσει πολλές και ποιοτικές τελικές.

Η ΑΕΚ άρχισε το ματς με το μυαλό της στην… «κατάρα»

Η ΑΕΚ μπήκε με ορμή και αποφασιστικότητα να σπάσει την «κατάρα» που την κυνηγούσε. Στα τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια και στα δύο του πρωταθλήματος που προηγήθηκαν του σημερινού, η ομάδα του Αλμέιδα καλούνταν να ανατρέπει εις βάρος της σκορ. Αυτό δεν μπορούσε να επαναληφθεί και ήταν ξεκάθαρο. Οι γηπεδούχοι βγάζοντας στο γήπεδο όλες τις αρετές που τους διακρίνουν πήραν τον έλεγχο του ματς. Είχαν την κυκλοφορίας της μπάλας, πήγαιναν σε άμεσες ανακτήσεις και άγγιξαν το γκολ. Μία φορά σε ροή αγώνα με το σουτ του Τσούμπερ, μία ακόμη από φάουλ στην κεφαλιά του Μοχαμαντί. Η τρίτη και φαρμακερή στο τέρμα του Πόνσε ήταν μετά από πλάγιο. Με κάθε τρόπο η ΑΕΚ εκδήλωνε απειλή.

Όλα άλλαξαν μετά το 1-0. Ο Ολυμπιακός ”ούρλιαζε” ότι είχε αποσυντονιστεί και χρειαζόταν τον αρχηγό του. Ο Κώστας Φορτούνης με την ικανότητά του να καθοδηγεί μαεστρικά κάθε επίθεση των Πειραιωτών έγινε το σημείο αναφοράς για τους συμπαίκτες του. Καθετί δημιουργικά πέρναγε από τα πόδια του Έλληνα άσου. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν αισθητά τα μέτρα τους στον αγωνιστικό χώρο, ο κυρίαρχος Έσε (δικαιώνονται στο Λιμάνι για τη μεταγραφή του 21χρονου Αργεντινού!) καθάριζε όλες τις επικίνδυνες καταστάσεις εν τη γενέσει τους και το τέρμα της ισοφάρισης ήρθε. Ο Φορτούνης έκανε το κουβάλημα, ο Ποντένσε την κίνηση σήμα – κατατεθέν και το πρώτο μέρος έκλεισε με το 1-1.

Ο Ολυμπιακός είχε πετύχει να βγάλει αντίδραση στο γκολ που δέχθηκε, να μείνει ζωντανός και να δηλώσει βροντερό «παρών». Το επόμενο βήμα ήταν να φέρει τούμπα την αναμέτρηση. Αυτό το στόχο οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν σε θέση να τον βγάλουν εις πέρας παρά τις αλλαγές του Μαρτίνεθ και κλήθηκαν να σταθούν πίσω από την μπάλα και να μην κινδυνεύσουν. Μάλιστα, πριν την αλλαγή του Κώστα Φορτούνη (που βγήκε… μπαρούτι από το χορτάρι καθώς ήξερε και το πίστευε πως όσο έπαιζε σε αυτούς τους ρυθμούς, αργά ή γρήγορα θα ερχόταν το γκολ και θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη. Ο Έλληνας άσος όμως κατάλαβε γιατί έπρεπε να βγει και για αυτό έδωσε κανονικά και το χέρι στον προπονητή του), οι Πειραιώτες έδειχναν ακόμα και να ελέγχουν τον ρυθμό. Ωστόσο οι κινήσεις του Ισπανού που σκέφτηκε και το ματς για την Ευρώπη την Πέμπτη, τα έφεραν όλα τούμπα.

Η λήξη του αγώνα βρήκε τους δύο μονομάχους να παίρνουν από έναν βαθμό, ο οποίος για τον καθένα ερμηνεύεται αλλιώς. Η ΑΕΚ για τέταρτο σερί εντός έδρας ματς δεν κερδίζει, βρίσκεται στο -4 από τον Παναθηναϊκό και το -5 από τον Ολυμπιακό με παιχνίδι λιγότερο και πηγαίνει στη Λεωφόρο την επόμενη αγωνιστική. Η πίεση είναι προνόμιο για κάθε ομάδα, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η Ένωση χρειάζεται οξυγόνο: αυτό θα το βρει με «διπλό» επί των πράσινων. Οι ερυθρόλευκοι από την άλλη δεν ηττήθηκαν, πιστοποίησαν ότι μπορούν κατά διαστήματα να κάνουν κάθε αντίπαλο να υποφέρει αλλά δεν κατάφεραν το κάτι παραπάνω: να κάνουν δήλωση με επικράτηση στην OPAP ARENA.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments