Πολιτική

Άδωνις σε Φάμελλο: Στη Μάνδρα πνίγηκαν 24 άνθρωποι για μια βροχή 3 ωρών

Άδωνις σε Φάμελλο: Στη Μάνδρα πνίγηκαν 24 άνθρωποι για μια βροχή 3 ωρών

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ( ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει τη διασφάλιση των εργατικών δικαιωμάτων - Το νομοσχέδιο προασπίζεται τα εργατικά συμφέροντα

Απάντηση στον μεταβατικό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτη Φάμελλο έδωσε από το βήμα της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης, που υπογράμμισε την ουσιαστικά αντεργατική πολιτική και την λαϊκιστική προσέγγιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο, ο υπουργός Εργασίας επισήμανε αρχικά ότι ο κ. Σωκράτης Φάμελλος δεν μίλησε περισσότερο από δύο λεπτά.

Στη συνέχεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο νομοσχέδιο είναι ουσιαστικά αντεργατική. Πιο ειδικά, ο Άδωνις παρατήρησε πως ««είπατε ότι το πρωί, εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ ήσασταν όλοι στην απεργία. Μα οι δρόμοι ήταν και είναι άδειοι. Η Αθήνα είναι άδεια. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις απέτυχαν πλήρως. Η απεργία αυτή δεν μπορεί να λέτε ότι είναι ανάλογη ενός νομοσχεδίου το οποίο είναι, δήθεν, κατάπτυστο. Είναι απολύτως προφανές ότι και η σημερινή κινητοποίησή σας απέτυχε πλήρως. Και απέτυχε, γιατί ακολουθείτε αντεργατική πολιτική, πολιτική ενάντια σε ένα νομοσχέδιο που προασπίζεται τα συμφέροντα και τα δίκαια του κόσμου της εργασίας. Καταψηφίζετε λοιπόν την τάξη και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Μοιραία, λοιπόν, η κοινωνία δεν σας ακολουθεί».

Σχολιάζοντας, τέλος, την τοποθέτηση του κ. Φάμελλου αναφορικά με τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην διακυβέρνηση της χώρας όταν έγινε η καταστροφική νεροποντή στη Μάνδρα Αττικής και ότι είναι καταφανής λαϊκισμός η αντιπαραβολή με την πρόσφατη κακοκαιρία Daniel.

Ιδιαίτερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης θύμισε ότι, τότε, «πνίγηκαν 24 άνθρωποι για μια βροχόπτωση που κράτησε περίπου τρεις ώρες. Και συγκρίνετε το φαινόμενο αυτό με τον τυφώνα Daniel που έφθασε μέχρι τη Λιβύη, που έχει πνίξει 25.000 ανθρώπους και που, σύμφωνα με όλους τους επιστήμονες, είναι το μεγαλύτερο φαινόμενο που έχει συμβεί ποτέ στη Μεσόγειο. Η κακοκαιρία Daniel άλλαξε τη μετεωρολογική ιστορία της Μεσογείου. Έπεσε μόνο στο Νόμο Μαγνησίας  σε δύο μέρες η ποσότητα νερού που πέφτει σε ολόκληρη τη Γερμανία σε ένα χρόνο. Και όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν ότι δεν θα μπορούσε να γίνει κανένα αντιπλημμυρικό έργο που θα μπορούσε να το διαχειριστεί.

Συγκρίνετε ένα τέτοιας, πρωτόφαντης έκτασης και μεγέθους φαινόμενο με την τρίωρη βροχόπτωση στη Μάνδρα Αττικής;  Και ο λαϊκισμός έχει κάποια όρια. Όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτό που έγινε στην Ελλάδα είναι ένα μοναδικό φαινόμενο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments