Αθλητισμός

Παναθηναϊκός για Τσάμπιονς Λιγκ

Παναθηναϊκός για Τσάμπιονς Λιγκ

Πηγή Φωτογραφίας: [363693] EUROPA LEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟ - ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Δεν... τέλειωσε για το Τριφύλλι και θα παραμείνει ο Σλοβένος! Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για τη μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά των Πράσινων, για την άψογη εμφάνιση στο ΟΑΚΑ και για την καθολική αναγνώριση του Σέρβου προπονητή

Αυτή ναι. ‘Ηταν μια πραγματικά πράσινη ευρωπαϊκή βραδιά, βγαλμένη από τα πιο όμορφα τέτοια βράδια του παρελθόντος. Σε όλα της. Στην εμφάνιση του Παναθηναϊκού, στην τεράστια και δικαιότατη νίκη, στην εικόνα και ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ και σε όλα. Και καθώς τελείωνε η βραδιά, ήταν πολλοί εκείνοι που σκεφτόντουσαν πως όλα αυτά έγιναν με… καθυστέρηση ενός περίπου μήνα. Καθώς με μια τέτοια βραδιά κυρίως από πλευράς εικόνας και εμφάνισης του Παναθηναϊκού, η Μπράγκα δεν θα έφευγε με το διπλό από το ΟΑΚΑ και ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα έπαιζε τώρα Τρίτη ή Τετάρτη στα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί τέτοια ήταν η εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στην Βιγιαρεάλ. Ήταν εμφάνιση ομάδας Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα από τις καλές τέτοιες.

Ας είναι όμως. Άλλωστε το παιχνίδι με την Μπράγκα φάνηκε πως αποτέλεσε οδηγό για τον Γιοβάνοβιτς και τον Παναθηναϊκό συνολικά, για το πως ακριβώς… δεν έπρεπε να παίξει κόντρα στην Βιγιαρεάλ. Κι είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που μπορούμε να μιλήσουμε για… διδακτική ήττα και να μην είναι αυτό ούτε υπερβολή ούτε προσπάθεια να χρυσωσουμε το χαπι μιας αποτυχίας. Κι αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του Παναθηναϊκού. Το ότι με ψύχραιμο και καθαρά ποδοσφαιρικό μάτι, έκατσε πάνω στην ήττα από την Μπράγκα, είδε τι δεν έπρεπε και τι έπρεπε να κάνει και όλα αυτά τα εφάρμοσε σχεδόν στην εντέλεια και χωρίς ψεγάδια κόντρα στην άτυχη Βιγιαρεάλ, που αν ήρθε στο ΟΑΚΑ για να… αναστηθεί μετά το κακό ξεκίνημα της την φετινή  σεζόν, μάλλον διάλεξε λάθος μέρα, λάθος τόπο και κυρίως λάθος αντίπαλο.

Το σημαντικότερο;

Εκείνο που μέχρι το συγκεκριμένο παιχνίδι θεωρούσαν όλοι οτι ήταν η αχίλλειος πτέρνα του, το σκοράρισμα δηλαδή και ειδικά από τα φορ του, το τερμα΄τισε εντελώς καθώς το τελικό σκορ το διαμόρφωσαν με δύο εκπληκτικά γκολ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΟΥ ΦΟΡ με τον Ιωαννίδη να κανει πλασάρισμα πολύ υψηλού επιπέδου και τον Σπόραρ να δηλώνει κόντρα σε όλους και σε όλα πως δεν… τέλειωσε σαν ιστορία για τον Παναθηναϊκό και πως είναι εδώ και θα παραμείνει εδώ. Τίποτα καλύτερο δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί και να περιμένει ο Παναθηναϊκός από την πρεμιέρα του και την επιστροφή του ταυτόχρονα σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από τόσα χρόνια. Καθώς πραγματικά πέτυχε το απόλυτο. Νίκη και μάλιστα με εμφατική εμφάνιση και εντυπωσιακό τρόπο απέναντι στο φαβορί του ομίλου και προβάδισμα ουσιαστικό και ψυχολογικό για ανάλογη συνέχεια.

Τέλος μια ακόμα επισήμανση.

Όχι πως χρειάζεται καθώς είναι καθολική η αναγνώριση ακόμα και των πιο δύσπιστων για τον Γιοβάνοβιτς, αλλά εδώ πραγματικά έχουμε να κάνουμε με τον μεγάλο πρωταγωνιστή αυτής της όμορφης ιστορίας. Καθώς και μόνο η διαπίστωση, ότι ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός μπηκε και κέρδισε την συγκεκριμένη μάχη με μια ενδεκάδα που ήταν σχεδόν ολοκληρωτικά η περσινή ομάδα με εξαίρεση την αλλαγή του Χουάνκαρ απο τον Μλαντένοβιτς, δείχνει ότι όλο αυτό που είδαμε δεν ήταν ούτε φωτοβολία ούτε και κυρίως αποτέλεσμα της ενίσχυσης στις μεταγραφές του Παναθηναϊκού. Αλλά ήταν το επιστέγασμα, το ξεδίπλωμα και η παρουσίαση μέσα στο γήπεδο, μιας δουλειάς που γίνεται με σοβαρότητα, συνέπεια και με καθαρά ποδοσφαιρική λογική εδώ και πολύ καιρό απ’ αυτόν τον τύπο που καλός άνεμος τον έφερε στον πάγκο του Παναθηναϊκού, από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments