Πολιτική

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη [vid]

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) στο Μέγαρο Μαξίμου 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) στο Μέγαρο Μαξίμου  υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ραγδαία αύξηση των μεταναστευτικών ροών που παρατηρείται τον τελευταίο μήνα, όχι μόνο στην Ελλάδα, έχει σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση. Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει το σημερινό ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση και για την προωθούμενη συμφωνία με την Τουρκία για το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, στο ΚΥΣΕΑ αναμένεται να συζητηθεί και η πορεία θωράκισης των χερσαίων συνόρων μας και ειδικά το έργο της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο. Πρόκειται για τα 35 χιλιόμετρα από τους Ψαθάδες Διδυμοτείχου έως την Κορνοφωλιά Σουφλίου.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης αναμένεται να ενημερώσει για τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη με την Ευρωπαία επίτροπο και τον Χακάν Φιντάν, ενώ ανάλογη ενημέρωση θα κάνει και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος έχει αναλάβει το βάρος της διαπραγμάτευσης με Βρυξέλλες και Βερολίνο, ενώ είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Τούρκο ομόλογο του.

Αύριο Τετάρτη θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο όπου θα παρουσιαστούν σημαντικά νομοσχέδια, ενώ λόγω του πλούσιου κυβερνητικού έργου θα συγκληθεί και δεύτερο υπουργικό συμβούλιο στις αρχές Οκτωβρίου.

Στις 17:00 ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments