Ελλάδα

Εφιαλτική νύχτα στον Βόλο: Εγκλωβισμένοι πολίτες και δημοσιογράφος της ΕΡΤ [vid]

Εφιαλτική νύχτα στον Βόλο: Εγκλωβισμένοι πολίτες και δημοσιογράφος της ΕΡΤ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ELIAS/ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI)

Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια απεγκλωβισμού πολιτών στο κέντρο του Βόλου εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας Elias που πλήττει την περιοχή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ εγκλωβισμένη είναι η δημοσιογράφος Φρόσω Παύλου, μαζί με άλλα τρία άτομα στον Βόλο. Η δημοσιογράφος ετοιμαζόταν να μεταδώσει το ρεπορτάζ στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.Το νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει με σφοδρότητα το κέντρο του πόλης.Σύμφωνα με το τοπικό μέσο taxydromos.gr, ολόκληρος σχεδόν ο Βόλος έχει βυθιστεί στο σκοτάδι. Με την τάση της ηλεκτροδότησης για πολύ ώρα να «τρεμοπαίζει» σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, έγινε ολική διακοπή, λίγο μετά τις 20:30.

Κακοκαιρία Elias: Δραματικό μήνυμα Μπέου -Ανεβείτε ψηλά, είναι χειρότερο από τον Daniel [vid]

Σε ένα δραματικό του μήνυμα μέσα από το αυτοκίνητο, εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας, απευθύνει έκκληση στους κατοίκους λέγοντας:

«Αυτή η καταρρακτώδης βροχή είναι μεγαλύτερη από τις 6 Σεπτεμβρίου. Κόπηκε ο δρόμος στη μέση στην Παιδόπολη της Αγριάς. Πλημμύρες παντού. Αν συνεχίσει έτσι θα σπάσει ο Κραυσίδωνας σε λίγα λεπτά. Σας παρακαλώ, σας εκλιπαρών αν μένετε σε ισόγεια και σε πρώτους ορόφους, ανεβείτε σε ψηλότερους ορόφους. Αν χρειαστείτε βοήθεια καλέστε στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Δε μπορώ να καταλάβω τι οργή είναι αυτή από τη φύση. Προστατεύσετε τους εαυτούς σας. Η βροχή θα συνεχιστεί όλη νύχτα. Μείνετε ψηλά. Μην κυκλοφορείτε».

Με σφοδρότητα πλήττει τον Βόλο το κύμα κακοκαιρίας Elias, μόλις 20 μέρες από τo πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας Daniel. Τεράστιος όγκος νερού πέφτει αυτή την ώρα στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, ενώ από το πρωί και κατά διαστήματα οι καταιγίδες είναι ισχυρές.

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας έχει φουσκώσει επικίνδυνα και βρίσκεται στα όριά του, ενώ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικά ποτάμια. Με μήνυμά της μέσω του 112 η Πολιτική Προστασία ενημερώνει για την απόφαση της Αστυνομίας να απαγορεύσει την κυκλοφορία στον Βόλο.

Ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος βρίσκεται από το πρωί μέχρι αυτή την ώρα σε διάφορα σημεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα συντονίζοντας τα συνεργεία.

Σε βίντεο που κατέγραψε το TheNewspaper.gr εμφανίζεται να διώχνει πολίτη που κινούταν με το αυτοκίνητό του μέσα στην κακοκαιρία και να τον προτρέπει να γυρίσει σπίτι του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments