Ελλάδα

Κακοκαιρία Elias: Διακοπή κυκλοφορίας στον Βόλο με εντολή της ΕΛ.ΑΣ [vid]

Κακοκαιρία Elias: Διακοπή κυκλοφορίας στον Βόλο με εντολή της ΕΛ.ΑΣ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [363366] ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ - 2η ΜΕΡΑ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Οπως αναφέρουν οι τοπικές ιστοσελίδες, από το απόγευμα διακόπτεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Βόλου-Καναλίων, λόγω ζημιών που σημειώθηκαν από την κακοκαιρία που είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, αποφασίστηκε η διακοπή κυκλοφορίας σε περιοχές του Βόλου. Οπως αναφέρουν οι τοπικές ιστοσελίδες, από το απόγευμα διακόπτεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Βόλου-Καναλίων, λόγω ζημιών που σημειώθηκαν από την κακοκαιρία που είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Η διακοπή θα ισχύσει έως την αποκατάσταση των ζημιών.

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους στο Σωτήριο Λάρισας για απομάκρυνση από την περιοχή [vid]

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους στο Σωτήριο Λάρισας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Λάρισα λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σωτήριο απομακρυνθείτε προς Λάρισα μέσω Π.Ε.Ο Λάρισας, Βόλου λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Η κακοκαιρία Elias σαρώνει τη χώρα μας προκαλώντας πλήθος προβλημάτων, ενώ στο «στόχαστρο» έχει βάλει την Εύβοια.

Η κατάσταση στην Εύβοια είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Για να σωθούν από τους τεράστιους όγκους νερού που κατέκλυσαν τα πάντα στο χωριό Κυμάσι Μαντουδίου, κάτοικοι ανέβηκαν στις ταράτσες.

Νέα κόντρα μετεωρολόγων: Τσατραφύλλιας κατά Μαρουσάκη για τη νέα κακοκαιρία [vid]Την κάθετη διαφωνία του με την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη για επερχόμενο νέο κύμα κακοκαιρίας από την Παρασκευή 29/9 εξέφρασε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Απαντώντας με ανάρτησή του στα social media ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας επισημαίνει ότι «τέτοιο σενάριο δεν προκύπτει σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία».

«Προσοχή! Τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο κυκλοφορεί η είδηση ότι αναμένεται νέα κακοκαιρία από την Παρασκευή. Τέτοιο σενάριο δεν προκύπτει σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Ωστόσο για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσω», έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook.

Υπενθυμίζεται ότι ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης υποστήριξε νωρίτερα ότι «από την Παρασκευή (29.09.2023) και μέχρι την Κυριακή (01.10.2023) τουλάχιστον, θα οδηγηθούμε σε νέα επιδείνωση του καιρού που θα αφορά τα ανατολικά και νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια γεωγραφικά διαμερίσματα, πρόσκαιρα και πιο εσωτερικά στον ηπειρωτικό κορμό με αυξημένο τον κίνδυνο για σφοδρές βροχές – καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν σημαντικότατα προβλήματα.

Οι πιο υψηλές πιθανότητες να συμβεί αυτό εστιάζονται προς Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα, ανατολικό Αιγαίο, ανατολικά και νότια παράλια Πελοποννήσου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments