Ελλάδα

Ενισχύθηκαν με ειδικές ομάδες από Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη βόρεια Εύβοια

Ενισχύθηκαν με ειδικές ομάδες από Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη βόρεια Εύβοια

Πηγή Φωτογραφίας: Το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από τα ξημερώματα την Β.Εύβοια, προκάλεσε πλημμύρες σε πολλές περιοχές. Στιγμιότυπο από τα Ψαχνά, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 (EVIATHEMA.GR/ EUROKINISSI)

Η κατάσταση στην Εύβοια είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έφερε η κακοκαιρία Elias

Η κακοκαιρία Elias σαρώνει τη χώρα μας προκαλώντας πλήθος προβλημάτων, ενώ στο «στόχαστρο» έχει βάλει την Εύβοια.

Η κατάσταση στην Εύβοια είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Για να σωθούν από τους τεράστιους όγκους νερού που κατέκλυσαν τα πάντα στο χωριό Κυμάσι Μαντουδίου, κάτοικοι ανέβηκαν στις ταράτσες.

Κακοκαιρία Elias: Ανελέητο σφυροκόπημα σε Φθιώτιδα και Εύβοια, ”σάρωσε” και την Αττική [Live]

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Elias που σφυροκοπά τις τελευταίες ώρες τη χώρα μας. Η Εύβοια είναι η περιοχή που δοκιμάζεται περισσότερο από το πρωί της Τετάρτης, ενώ λίγο μετά τις 10 το πρωί εστάλη μήνυμα από το 112 για όσους βρίσκονται στο Μαντούδι για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και κίνδυνο υπερχείλισης χειμάρρων.

«Το νερό έχει φτάσει στο ένα μέτρο μέσα στο χωριό» δήλωνε νωρίτερα ο δήμαρχος Μαντουδίου.

Σύμφωνα, δε, με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, «ιδιαίτερη βαρύτητα» θα φέρει η κακοκαιρία Elias τις επόμενες ώρες «στην ευρεία περιοχή Σπερχειάδας -Μερικώς νότια Θεσσαλία & Πήλιο».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δρόμος από τη νότια προς τη βόρεια Εύβοια έχει κοπεί στα δύο λόγω κατολίσθησης στο χωριό Δερβένι. Δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας μεταβαίνουν άμεσα προς το σημείο καθώς στο χωριό έχουν εγκλωβιστεί πολίτες.

«Η κατάσταση είναι σοκαριστική για ακόμα μια φορά στις Ροβιές, το ποτάμι που περναέι μέσα από το χωριό φούσκωσε και έχουν πλημμυρίσει τα πάντα. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο χωριό» δήλωσε κάτοικος από τις Ροβιές στο evima.gr.

Ενδεικτικό το γεγονός ότι ο μετεωρολογικός σταθμός στη Βατερή Ευβοίας κατέγραψε 198 χιλιοστά βροχής μέχρι τις 8:30 το πρωί της Τετάρτης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments