Ελλάδα

Κακοκαιρία Elias: Ανελέητο σφυροκόπημα σε Φθιώτιδα και Εύβοια, ”σάρωσε” και την Αττική [Live]

Κακοκαιρία Elias: Ανελέητο σφυροκόπημα σε Φθιώτιδα και Εύβοια, ”σάρωσε” και την Αττική [Live]
Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία Elias

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Elias που σφυροκοπά τις τελευταίες ώρες τη χώρα μας. Η Εύβοια είναι η περιοχή που δοκιμάζεται περισσότερο από το πρωί της Τετάρτης, ενώ λίγο μετά τις 10 το πρωί εστάλη μήνυμα από το 112 για όσους βρίσκονται στο Μαντούδι για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και κίνδυνο υπερχείλισης χειμάρρων.

«Το νερό έχει φτάσει στο ένα μέτρο μέσα στο χωριό» δήλωνε νωρίτερα ο δήμαρχος Μαντουδίου.

Σύμφωνα, δε, με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, «ιδιαίτερη βαρύτητα» θα φέρει η κακοκαιρία Elias τις επόμενες ώρες «στην ευρεία περιοχή Σπερχειάδας -Μερικώς νότια Θεσσαλία & Πήλιο».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δρόμος από τη νότια προς τη βόρεια Εύβοια έχει κοπεί στα δύο λόγω κατολίσθησης στο χωριό Δερβένι. Δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας μεταβαίνουν άμεσα προς το σημείο καθώς στο χωριό έχουν εγκλωβιστεί πολίτες.

«Η κατάσταση είναι σοκαριστική για ακόμα μια φορά στις Ροβιές, το ποτάμι που περναέι μέσα από το χωριό φούσκωσε και έχουν πλημμυρίσει τα πάντα. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο χωριό» δήλωσε κάτοικος από τις Ροβιές στο evima.gr.

Ενδεικτικό το γεγονός ότι ο μετεωρολογικός σταθμός στη Βατερή Ευβοίας κατέγραψε 198 χιλιοστά βροχής μέχρι τις 8:30 το πρωί της Τετάρτης.

Κακοκαιρία Elias: Σκάφος βρίσκεται σε επιφυλακή για μεταφορά πολιτών στη Βόρεια Εύβοια

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού ενημερωτικού μέσου evima.gr, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι δύο δήμοι της Βόρειας Εύβοιας, ο Δήμος Μαντουδίου λίμνης Αγίας Άννας και ο Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα. Μάλιστα, λόγω της αποκοπής της Λίμνης με Χαλκίδα και Αιδηψό, σε περίπτωση ΠΟΛΥ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ανάγκης, υπάρχει διαθέσιμο ταχύπλοο αλιευτικό που μπορεί να μεταφέρει κόσμο σε νοσοκομεία.

Κακοκαιρία Elias: Ποτάμια υπερχείλισαν, δρόμοι κόπηκαν στη μέση στην Εύβοια

«Συναγερμός» έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στις αρχές για τον ποταμό Κηρέα που βρίσκεται κοντά στο Μαντούδι στη Βόρεια Εύβοια, ο οποίος από χθες το βράδυ υποδέχεται τεράστιες ποσότητες νερού με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί ήδη διάφορα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Αρχές, εάν χρειαστεί να εκκενώσουν τις γύρω περιοχές σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο. Αυτή τη στιγμή έχουν γεμίσει νερό και οι πλημμυρικές ζώνες του ποταμού, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο του evima.gr.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments