Ελλάδα

Κακοκαιρία Elias: Έντονα φαινόμενα έως και το Σάββατο – Έξι περιοχές στο «κόκκινο» [vid]

Κακοκαιρία Elias: Έντονα φαινόμενα έως και το Σάββατο – Έξι περιοχές στο «κόκκινο» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ELIAS/ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI)

Η κακοκαιρία Elias πήρε διορία ως το Σάββατο και ο Γιάννης Καλλιάνος ανέφερε τις έξι περιοχές που αντιμετωπίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Η κακοκαιρία Elias πήρε διορία ως το Σάββατο και ο Γιάννης Καλλιάνος ανέφερε τις έξι περιοχές που αντιμετωπίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Ανατροπή, υπό την έννοια ότι η κακοκαιρία Elias αναμενόταν έντονη ως την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, ήρθε από την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος στο MEGA είπε πως η «δράση» της θα διατηρηθεί ως το Σάββατο. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά την κακοκαιρία Elias, ο μετεωρολόγος είπε ότι η δυναμική της δεν θα μειωθεί, αντιθέτως οι βροχές και οι καταιγίδες θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

«Δεν αναμένεται βελτίωση του καιρού έως και το Σάββατο. Και μάλιστα από αύριο, Πέμπτη και για τις επόμενες τρεις ημέρες θα έχουμε βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας», δήλωσε ο Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στο «Live News» για την κακοκαιρία Elias, που «δοκιμάζει» κυρίως Εύβοια και Θεσσαλία.

Λαμία, Πελοπόννησος και Αττική θα βρεθούν στο στόχαστρο σφοδρών βροχοπτώσεων τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, ο οποίος τόνισε επίσης ότι σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια αναμένεται να πέσουν ακόμα και 80 με 100 χιλιοστά βροχής, σε Αττική, δυτική Κρήτη και Πελοπόννησο ακόμα και από 40 έως 60 χιλιοστά βροχής.

«Σχεδόν θα βρέχει σε κάθε γωνιά της επικράτειας κατά περιόδους», επεσήμανε ο γνωστός μετεωρολόγος, ο οποίος υπογράμμισε ότι τα φαινόμενα από την κακοκαιρία Elias αναμένεται να εξασθενήσουν την Κυριακή (1/10/23).

Κακοκαιρία Elias: Η κόντρα του Μαρουσάκη με τον Τσατραφύλλια

Την κάθετη διαφωνία του με την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη για επερχόμενο νέο κύμα κακοκαιρίας από την Παρασκευή 29/9 εξέφρασε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Απαντώντας με ανάρτησή του στα social media, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας επισημαίνει ότι «τέτοιο σενάριο δεν προκύπτει σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία».

«Προσοχή! Τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο κυκλοφορεί η είδηση ότι αναμένεται νέα κακοκαιρία από την Παρασκευή. Τέτοιο σενάριο δεν προκύπτει σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Ωστόσο, για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσω»έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook.

Υπενθυμίζεται ότι ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης υποστήριξε νωρίτερα ότι «από την Παρασκευή (29.09.2023) και μέχρι την Κυριακή (01.10.2023) τουλάχιστον θα οδηγηθούμε σε νέα επιδείνωση του καιρού που θα αφορά τα ανατολικά και νότια θαλάσσια–παραθαλάσσια γεωγραφικά διαμερίσματα, πρόσκαιρα και πιο εσωτερικά στον ηπειρωτικό κορμό, με αυξημένο τον κίνδυνο για σφοδρές βροχές–καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν σημαντικότατα προβλήματα.

Οι πιο υψηλές πιθανότητες να συμβεί αυτό εστιάζονται προς Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα, ανατολικό Αιγαίο, ανατολικά και νότια παράλια Πελοποννήσου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments