Πολιτική

Άδωνις για μετακλήσεις εργαζομένων: 175.000 αιτήσεις έχουν ήδη εγκριθεί

Άδωνις για μετακλήσεις εργαζομένων: 175.000 αιτήσεις έχουν ήδη εγκριθεί

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot MEGA, Υπέρ της μετάκλησης εργαζομένων από το εξωτερικό, υπό όρους και προϋποθέσεις, τάσσεται ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Έχω δεχθεί 500.000 αιτήσεις»

Υπέρ της μετάκλησης εργαζομένων από το εξωτερικό, υπό όρους και προϋποθέσεις, τάσσεται ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υποστηρίζει πως η μετάκληση είναι μία από τις δυνατές λύσεις για την αντιμετώπιση του διογκωμένου ελλείμματος σε εργατικά χέρια.

«Είμαι υπέρ της θέσης», τονίζει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, «ότι η μετάκληση πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο μικρή, διότι ενθαρρύνουμε την πρόσληψη του εγχώριου εργατικού δυναμικού.  Προωθούμε την ελληνική εργατική δύναμη, αλλά το ενδιαφέρον του ελληνικού εργατικού δυναμικού είναι οριακό. 175.000 μετακλήσεις έχουν ήδη εγκριθεί αυτή τη χρονιά, αλλά, ωστόσο, το πρόβλημα εξακολουθεί».

Ο Άδωνις διευκρινίζει ότι δεν είναι το υπουργείο Εργασίας που «ασκεί τη μεταναστευτική πολιτική, αυτή ανήκει στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ως υπουργός Εργασίας, διατυπώνω τη γνώμη μου για το πώς θα γίνουν οι διακρατικές συμβάσεις, αλλά η σχετική νομοθετική αρμοδιότητα ανήκει στον κ. Καιρίδη».

Το έλλειμμα σε εργατικό δυναμικό είναι, κατά τον υπουργό Εργασίας πάντα, πολύ μεγάλο, δεδομένου ότι «το έλλειμμα σε εργάτες γης, στον κατασκευαστικό κλάδο, στη βιομηχανία και τον τουριστικό τομέα μπορεί να υπερβαίνει ακόμη και τα 500.000 άτομα. Η εξεύρεση εργατών στη γεωργία και την οικοδομή είναι εξαιρετικά δύσκολη. Υπάρχουν ολόκληρες περιοχές στην Ελλάδα, στις οποίες δεν βρίσκονται εργαζόμενοι για τις βασικές αγροτικές εργασίες».

Απέναντι σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα, υπάρχουν διάφορες λύσεις και η μετάκληση εργαζομένων από το εξωτερικό είναι μια δοκιμασμένη με επιτυχία λύση.

«Έχω δεχθεί 750.000 αιτήματα μετακλήσεων από τους διάφορους κλάδους, όσο καιρό είμαι υπουργός Εργασίας», αναφέρει σχετικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συμπληρώνει ότι «με τη μετάκληση δεν έχουμε μικρότερες απολαβές. Ο εργαζόμενος που θα μετακληθεί από το εξωτερικό θα λαμβάνει τον ίδιο μισθό που παίρνει και ο Έλληνας εργαζόμενος».

«Πρόκειται για μια λύση που εφαρμόζουν ακόμη και συντηρητικές κυβερνητικές πλειοψηφίες», καταλήγει ο υπουργός, «όπως, λόγου χάριν, η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι στην Ιταλία, όπου έχει προωθήσει την πολιτική των μετακλήσεων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments