Αθλητισμός

Η (βαριά) φανέλα με το 9

Η (βαριά) φανέλα με το 9

Πηγή Φωτογραφίας: Ολυμπιακός - Άρης 4-1: Με οδηγό τον Ελ Κααμπί οι «ερυθρόλευκοι» | Mikriliga.com

Όταν ο σέντερ φορ της ομάδας του Πειραιά (διαχρονικά) είναι σε καλή κατάσταση, όλα κυλούν πολύ πιο εύκολα για τον Ολυμπιακό και ο Ελ Κααμπί αποδεικνύεται «λίρα εκατό» για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ολυμπιακός συνέχισε σε ρυθμούς… τεσσάρας και στο παιχνίδι με τον Άρη, με τους «ερυθρόλευκους» να πετυχαίνουν τον στόχο τους, κατακτώντας τους τρεις βαθμούς κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης (4-1).

Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για τους πειραιώτες, καθώς με αυτό το «τρίποντο» ο Ολυμπιακός βάζει έξτρα πίεση σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό που παίζουν το βράδυ της Πέμπτης με Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα. Ένας Ολυμπιακός που ηγείται της κούρσας του πρωταθλήματος κι όταν η ομάδα του λιμανιού είναι στην κορυφή ξέρει να διαχειριστεί την κατάσταση.

Σίγουρα καλύτερα απ’ οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Ελλάδα κι αυτό είναι ένα πλεονέκτημα του Ολυμπιακού στην «μάχη» για την κατάκτηση του τίτλου.

Η νίκη απέναντι στον Άρη δεν ήταν εύκολη υπόθεση και οι «ερυθρόλευκοι» δούλεψαν πολύ για να φτάσουν σε αυτή, ειδικά μάλιστα μετά την ισοφάριση των φιλοξενούμενων στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Και δεν χωρά αμφιβολία πως ο μεγάλος πρωταγωνιστής και στο σημερινό παιχνίδι ήταν ο Ελ Κααμπί, καθώς ο Μαροκινός στράικερ έκανε ξανά τη διαφορά με τα δύο γκολ που πέτυχε.

Είχαμε επισημάνει και πριν από λίγες μέρες ότι ο διεθνής φορ είναι έτοιμος για να κάνει ρεκόρ καριέρας στον Ολυμπιακό και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξέρει καλά ότι πρέπει να ποντάρει πολλά πάνω στον Μαροκινό, ειδικά αυτό το διάστημα.

Γιατί όταν ο σέντερ φορ της ομάδας του Πειραιά (διαχρονικά) είναι σε καλή κατάσταση, όλα κυλούν πολύ πιο εύκολα για τον Ολυμπιακό και ο Ελ Κααμπί αποδεικνύεται «λίρα εκατό» για τους «ερυθρόλευκους».

Δύο γκολ (με κεφαλιά και προβολή) πέτυχε ο Αφρικανός στράικερ ενώ θα μπορούσε να βρει δίχτυα σε δύο ακόμα καλές φάσεις.

Η φανέλα με το 9 είναι πολύ βαριά στον Ολυμπιακό και είναι σημαντικό για τους πειραιώτες ότι ο Ελ Κααμπί θυμίζει Ελ Αραμπί των πρώτων χρόνων στον Πειραιά, ενώ κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι υπάρχει κι ένας επιθετικός με τεράστια καριέρα, ο Γιόβετιτς.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν επίδειξη δύναμης στο ματς με τον Άρη, πραγματοποιώντας καταιγιστική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης και δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι θα μπορούσε να πετύχει άλλα τόσα γκολ.

Ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερη εμφάνιση μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που πέρυσι του προκάλεσε πολλά προβλήματα, αλλά φέτος όλα ήταν διαφορετικά.

Η πίεση πλέον, όπως προαναφέραμε είναι σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό που βρίσκονται πίσω από τους «ερυθρόλευκους» και ο Ολυμπιακός πάει σ’ ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς την επόμενη αγωνιστική, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα.

*Έκανε ωραία πράγματα η ομάδα του Πειραιά στο δεύτερο 45λεπτο, καθώς είδαμε καλή κυκλοφορία μπάλας και αξιοποίηση των δύο άκρων με Φορτούνη και Ροντινέι.

Και θα πρέπει να σταθούμε και στον μεγάλο αριθμό καλών ευκαιριών που έκαναν οι πειραιώτες.

*Ο Ροντινέι συνεχίζει σε πολύ καλούς ρυθμούς κι αυτό είναι κέρδος για τον Ολυμπιακό.

*Φάνηκε στο ματς με τον Άρη ότι η απουσία του Έσε στην αναμέτρηση με την Φράιμπουργκ στοίχισε στον Ολυμπιακό. Ίσως με τον Αργεντινό στο γήπεδο οι «ερυθρόλευκοι» να είχαν καλύτερη τύχη απέναντι στη γερμανική ομάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments