Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Αρης 4-1: «Ταρίφα» και στον Αρη, από τεσσάρα σε τεσσάρα ο Θρύλος

Ολυμπιακός – Αρης 4-1: «Ταρίφα» και στον Αρη, από τεσσάρα σε τεσσάρα ο Θρύλος

Πηγή Φωτογραφίας: bnsports.gr

Σαρωτικός ο Ολυμπιακός, διέλυσε και τον Αρη, που έκανε το… λάθος να ισοφαρίσει στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου - Τέταρτη τεσσάρα στο φετινό πρωτάθλημα για τους Ερυθρόλευκους – Δύο γκολ ο Ελ Κααμπί, σκόραρε ξανά ο Γιόβετιτς.

Γκολ και θέαμα! Ο Ολυμπιακός διέλυσε στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 4-1 τον Αρη για την 6η αγωνιστική της Super League και πέτυχε την 5η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν στο 21’ με αυτογκόλ του Μπράμπετς (21’), αλλά ο Αρης έκανε το… λάθος να ισοφαρίσει στο 47’ με τον Πάρντο. Μετά το 1-1 οι Πειραιώτες ήταν σαρωτικοί και ισοπέδωσαν τους Θεσσαλονικείς. Ο Ελ Κααμπί με δύο γκολ σε οκτώ λεπτά έκανε το 3-1 (62’, 70) και στο 84’ ο Γιόβετιτς, που είχε μπει ως αλλαγή στο 78’ αντί του Μαροκινού, διαμόρφωσε το τελικό 4-1. Στο 90’ ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε σκοράρει και πέμπτο γκολ, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Φορτούνης.

Με αυτά τα δύο γκολ ο Ελ Κααμπί έφτασε τα 9 με τα χρώματα του Ολυμπιακού, ενώ ο Γιόβετιτς σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Μεγάλο ματς από τον Φορτούνη, που είχε την ασίστ στο 2-1, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να είναι για μια ακόμα φορά κομβικός για τους Ερυθρόλευκους. Αυτή ήταν η τέταρτη τεσσάρα του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα, μετά τις αντίστοιχες σε Ατρόμητο, Λαμία και Κηφισιά.

Μια εμφάνιση που ικανοποίησε τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ο οποίος, όμως, λίγο πριν το φινάλε είδε τον Ρέτσο να τραυματίζεται και να γίνεται αναγκαστική αλλαγή, με τον διεθνή μπακ να πιάνει τον προσαγωγό του κατά την έξοδό του από τον αγωνιστικό χώρο. Οι Πειραιώτες, παίζοντας στο δεύτερο ημίχρονο σπουδαίο ποδόσφαιρο, διέλυσαν τον Αρη (17-5 οι τελικές) και συνέχισαν την αήττητη πορεία τους στο φετινό πρωτάθλημα, με τους Ερυθρόλευκους πλέον να στρέφουν το βλέμμα τους στο παιχνίδι που ακολουθεί με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα. Ο Ολυμπιακός, που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 16 πόντους σε 6 ματς, την Κυριακή (1/10) δοκιμάζεται στους Ζωσιμάδες, έχοντας ως στόχο την 6η νίκη του στη φετινή Super League.

ς.

Ετσι παρατάχθηκαν

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Φρέιρε και Κίνι στην τετράδα της άμυνας. Οι Εσε και Καμαρά ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Φορτούνη, Σολμπάκεν και Μασούρα πίσω από τον Ελ Κααμπί. Ο Ακης Μάντζιος από την άλλη, ξεκίνησε τον Αρη με τους: Κουέστα, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ματαρίτα, Βερστράτε, Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Οντουμπάτζο, Μενέντες και Μορόν.

Ευκαιρία με Ελ Κααμπί, αυτόγκολ από τον Μπράμπετς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και στο 7ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Φορτούνης έκλεψε μετά το λάθος του Οντουμπάτζο, έδωσε στον Ελ Κααμπί, αυτός σούταρε με τη μία μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Φορτούνη. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός έκανε ωραία κίνηση έξω από τη μεγάλη περιοχή του Αρη και σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα άουτ.

Στο 21’ τελικά ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ με αυτογκόλ του Μπράμπετς. Οι Ερυθρόλευκοι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, μετά την πολύ ωραία πάσα του Σολμπάκεν, ο Φορτούνης έδωσε στον Μασούρα, αυτός προσπάθησε να γυρίσει και πάλι στον συμπαίκτη του, αλλά η μπάλα βρήκε στα πόδια του Μπράμπετς και κατέληξε στα δίχτυα του Κουέστα, που αιφνιδιάστηκε και δεν κατάφερε να αντιδράσει.

Μετά το γκολ οι Ερυθρόλευκοι ήλεγξαν το παιχνίδι και έδωσαν χώρο στον Αρη, με στόχο να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Στο 36’ ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα από δεξιά, αλλά ο Κουέστα ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Ένα λεπτό αργότερα ο Ακης Μάντζιος αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, βάζοντας τον Βέλεθ στη θέση του Μπράμπετς, ο οποίος ένιωσε ένα σφίξιμο και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Στο 39’ ο Σολμπάκεν έκανε το διαγώνιο σουτ από αριστερά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 1-0.

Ισοφάρισε ο Αρης με τον Πάρντο

Στο 46’ ο Μάντζιος έβαλε στο παιχνίδι τον Πάρντο αντί του Οντουμπάτζο, με τον Ισπανό μάλιστα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο να ισοφαρίζει σε 1-1. Ο Πάρντο είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του και με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού νίκησε τον Πασχαλάκη, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα.

Στο 54’ ο Αρης είχε δοκάρι με τον Νταρίντα. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Νταρίντα σούταρε μέσα από την περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε τις δύο πρώτες του αλλαγές στο παιχνίδι, με τους Ποντένσε και Μπιέλ αντί των Μασούρα και Σολμπάκεν. Στο 58’ ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 2-1, με τον Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός επιθετικός πήρε την κεφαλιά, μετά από σέντρα που έγινε από δεξιά, αλλά δεν κατάφερε να δώσει στην μπάλα πορεία προς την εστία του Κουέστα.

Ελ Κααμπί και 2-1!

Ο,τι δεν κατάφερε στο 58’, το έκανε τελικά στο 63’ ο Μαροκινός επιθετικός. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι και ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί με καρφωτική κεφαλιά έκανε το 2-1 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιου, βάζοντας «φωτιά» στο φαληρικό γήπεδο.

Ελ Κααμπί ξανά!

Στο 70’ ο Μαροκινός σκόραρε ξανά! Ο Ροντινέι έπαιξε το 1-2 με τον Ποντένσε και έκανε το γύρισμα από δεξιά, με τον Ελ Κααμπί να σκοράρει με προβολή για το 3-1. Αυτό ήταν το 9ο γκολ του Αφρικανού με τη φανέλα του Ολυμπιακού, με τον Αγιούμπ να δείχνει για μια ακόμα φορά την κλάση του και να σφραγίζει ουσιαστικά τη νίκη για τους Πειραιώτες.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ποντένσε δοκίμασε το πόδι του από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο 75’ ο Μαρτίνεθ έκανε τη τρίτη του αλλαγή στο παιχνίδι, βάζοντας τον Ορτέγκα αντί του Κίνι, που είχε κίτρινη κάρτα.

Τραυματίστηκε ο Ρέτσος, σκόραρε και ο Γιόβετιτς

Στο 77’ ο Ρέτσος έπεσε στο έδαφος και έπιασε τον προσαγωγό του, με τον διεθνή μπακ να ζητάει αλλαγή. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ τον απέσυρε και έβαλε στη θέση του τον Ντόι, ενώ ο Ισπανός ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Γιόβετιτς αντί του Ελ Κααμπί. Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να πιέζει και στο 84’ έκανε το 4-1 με τον Γιόβετιτς. Οι Πειραιώτες βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Μπιέλ έδωσε στον Μαυροβούνιο επιθετικό και αυτός με πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Κουέστα, βάζοντας το… κερασάκι στην τούρτα.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε με το πόδι στο… γκάζι και στο 88′ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ζαμόρα, μετά από γύρισμα του Ροντινέι. Ο Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε με τα πόδια. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τους Ερυθρόλευκους να παίρνουν τη νίκη με 4-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος (78΄ Ντόι), Φρέιρε, Κίνι (75΄ Ορτέγκα), Έσε, Μαντί, Φορτούνης, Σολμπάκεν (56΄ Ποντένσε), Μασούρας (56΄ Μπιέλ), Ελ Κααμπί (78΄ Γιόβετιτς).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο (46΄ Πάρντο), Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς (36΄ Βέλεθ), Νταρίντα, Βερστράτε (86΄ Ζιλ), Ματαρίτα, Μενέντες (72΄ Σαμόρα), Σουλεϊμάνοφ (72΄ Κάρλσον), Μορόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments