Αθλητισμός

Super League, ΑΕΚ – Ατρόμητος 2-1: Λύγισε τον Ατρόμητο σε ματς θρίλερ [vid]

Super League, ΑΕΚ – Ατρόμητος 2-1: Λύγισε τον Ατρόμητο σε ματς θρίλερ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [363838] SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI)

Η ΑΕΚ λύγισε 2-1 τον Ατρόμητο σε ματς θρίλερ και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην «OPAP Arena», δύο μέρες πριν τα πρώτα γενέθλια του νέου «σπιτιού» της - Όλα τα τέρματα μπήκαν από την άσπρη βούλα.

Με την ώθηση που της δίνει η «OPAP Arena» η ΑΕΚ πίεσε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης τον Ατρόμητο, ο οποίος επέλεξε να μείνει χαμηλά, προσπαθώντας να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Το έκανε μια φορά, αλλά ο Βέργος ήταν σε αντικανονική θέση.

Οι παίκτες του Αλμέιδα πατούσαν με μεγάλη ευκολία την αντίπαλη περιοχή και τελικά βρήκαν το γκολ που δικαιούνταν με βάση την εικόνα στο 31ο λεπτό.

Ο Τσακμάκης γκρέμισε τον Μάνταλο μέσα στην περιοχή, μετά το δοκάρι του Αραούχο κι ο Άμραμπατ μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που υποδείχθηκε.

Η «Ένωση» έχασε… μισό τσουβάλι ευκαιρίες μέχρι το τέλος του ημίχρονο, την ώρα που ο Ατρόμητος δεν είχε τελική στο πρώτο μέρος. Αυτές ήταν 13-0 υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν και κατοχή κοντά στο 70%.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» από το πρώτο μέρος την υπόθεση νίκη, ωστόσο δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε περισσότερα γκολ την ανωτερότητα της.

Η εικόνα δεν άλλαξε, μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τους «κιτρινόμαυρους» να ελέγχουν το ματς. Η διαφορά είναι ότι ο ρυθμός έπεσε κάπως, με τον Βαλένσια να κάνει την πρώτη τελική του Ατρομήτου στο 59’.

Ο Αλμέιδα έκανε τέσσερις μαζεμένες αλλαγές (Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ, Ελίασον, Ζίνι) μετά τη μια ώρα αγώνα, σε μια προσπάθεια να της δώσει «φρεσκάδα», καθώς τα σημάδια κούρασης από τα συνεχόμενα ματς, όπως είναι φυσικό, έκαναν την εμφάνιση τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ατρόμητος άρχισε να πατάει καλύτερα και να γίνεται απειλητικός, με τον Στάνκοβιτς να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση στο σουτ του Έντερ.

Η ομάδα του Περιστερίου βρήκε δίχτυα στο 84’ με τον Έρλινγκμαρκ, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά από την παρέμβαση του VAR. Οι γηπεδούχοι, όμως, δυσκολεύονταν να κρατήσουν μπάλα και δέχονταν πλέον φάσεις.

Σε μια εξ αυτών, ο Αγκιμπού Καμαρά βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Ατζιέλσκι, ο οποίος ανατράπηκε από τον Σιντιμπέ. Η φάση ελέγχθηκε για οφσάιντ, δεν υπήρχε κι ως εκ τούτου ο Παπαδόπουλος καταλόγισε πέναλτι κι απέβαλε τον Γάλλο μπακ.

Ο Ατζιέλσκι νίκησε με εξαιρετική εκτέλεση τον Στάνκοβιτς κι έκανε το 1-1 για τον Ατρόμητο στο 89ο λεπτό. Η ΑΕΚ, όμως, στην πρώτη φάση της μετά την ισοφάριση κέρδισε πέναλτι, καθώς ο Μάνταλος πρόλαβε την μπάλα κι ο Έρλινγκμαρκ τον κλώτσησε.

Την εκτέλεση την ανέλαβε ο Γκατσίνοβιτς, ο οποίος δεν… μάσησε και στο 90+4’ το εκτέλεσε αλά Πανένκα για να νικήσει τον Τσιντώτα για το 2-1!

Στα υπολειπόμενα λεπτά οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και πήγαν να ισοφαρίσουν στην τελευταία φάση (90+13’) με κεφαλιά του Αντζιέλσκι, αλλά ο Χατζισαφί έδιωξε την μπάλα στη γραμμή, «σφραγίζοντας» το πρώτο «τρίποντο» της ΑΕΚ στην «OPAP Arena»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments