Πολιτική

Άδωνις: Άλλο αθρόα πρόσληψη μεταναστών και άλλο συντεταγμένη μετάκληση

Άδωνις: Άλλο αθρόα πρόσληψη μεταναστών και άλλο συντεταγμένη μετάκληση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi, Την άποψη ότι η μετάκληση εργαζομένων, με όρους και υπό προϋποθέσεις, είναι μια από τις αξιόπιστες απαντήσεις στο έλλειμμα εργατικών χεριών εκφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Η μετάκληση δεν συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο

Την άποψη ότι η μετάκληση εργαζομένων, με όρους και υπό προϋποθέσεις, είναι μια από τις αξιόπιστες απαντήσεις στο έλλειμμα εργατικών χεριών εκφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, ωστόσο, διαψεύδει ότι το ζήτημα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Είναι οξύμωρο», τονίζει  ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, «να έχουμε ανεργία στο 10,8% και, ταυτόχρονα, να δεχόμαστε αλλεπάλληλες αιτήσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας  για μετάκληση εργαζομένων από το εξωτερικό».

Ο Άδωνις πρόσθεσε πως «έχουμε τεράστιο έλλειμμα εργατικών χεριών» και ότι «οι ασφαλισμένοι Αλβανοί εργαζόμενοι είναι πλέον κάτω από 450.000, ακολουθώντας μεταναστευτικές διαδρομές προς την Ιταλία και, κυρίως, την Ισπανία».

Απέναντι σε αυτό το οξυμμένο πρόβλημα ο Άδωνις Γεωργιάδης τάσσεται υπέρ της μετάκλησης εργαζομένων από το εξωτερικό, συμπληρώνοντας πως  «ο μισθός για όσους αποφασιστεί να μετακληθούν θα είναι ακριβώς ο ίδιος με αυτόν που παίρνει ο Έλληνας»

Μιλώντας, ακόμη, για το πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Δημήτρης Καιρίδης άφησε να εννοηθεί ότι θα προσληφθούν αθρόα μετανάστες για το έλλειμα των εργατικών χεριών, ο υπουργός Εργασίας προέβη σε διάψευση, υπογραμμίζοντας ότι «καμία τέτοια συζήτηση δεν έγινε στο Υπουργικό Συμβούλιο. Συμμετείχα στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και τέτοιο ζήτημα δεν ετέθη. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ, στο οποίο δεν συμμετείχα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments