Αθλητισμός

ΑΕΚ – Ατρόμητος 2-1: Με λυτρωτή Γκατσίνοβιτς στο 95′ και ήρωα Χατζισαφί πρώτη φετινή νίκη για την Ένωση

ΑΕΚ – Ατρόμητος 2-1: Με λυτρωτή Γκατσίνοβιτς στο 95′ και ήρωα Χατζισαφί πρώτη φετινή νίκη για την Ένωση

Πηγή Φωτογραφίας: SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI)

Η ΑΕΚ ξεπέρασε το εμπόδιο του Ατρομήτου επικρατώντας 2-1 στην OPAP Arena και πέτυχε την πρώτη της στην OPAP Arena φέτος στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Η ΑΕΚ νίκησε τον Ατρόμητο 2-1 σε ένα παιχνίδι που διαμορφώθηκε με εκτελέσεις πέναλτι. Ο Άμραμπατ άνοιξε το σκορ στο 31ο λεπτό, απάντησε ο Αντζιέλσκι στο 90′ σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και ο Γκατσίνοβιτς στο 95′ έκανε το 2-1 από την άσπρη βούλα. Ο Μάνταλος κέρδισε και τα δύο πέναλτι της Ένωσης. Ακυρώθηκε γκολ για οφσάιντ του Έρλινγκμαρκ στο 83′ και ο Χατζισαφί έσωσε την Ένωση στο 103′ πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή.

Η ΑΕΚ ξεπέρασε το εμπόδιο του Ατρομήτου επικρατώντας 2-1 στην OPAP Arena και πέτυχε την πρώτη της στην OPAP Arena φέτος στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Ο Άμραμπατ άνοιξε το σκορ στο 31′ καθώς ευστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο Μάνταλος μετά από μαρκάρισμα του Τσακμάκη.

Ο Ατρόμητος απάντησε με τον ίδιο τρόπο στο 90ο λεπτό. Ο Αντζιέλσκι κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σιντιμπέ μέσα στην περιοχή, όμως ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ. Στο VAR φάνηκε ότι ο Αντζιέλκσι έφυγε από κανονική θέση και το πέναλτι δόθηκε. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Στάνκοβιτς, ενώ η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Σιντιμπέ.

Η ΑΕΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ ξανά με πέναλτι. Ο Μάνταλος κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Έρλινγκμαρκ και ο Γκατσίνοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση, χτυπώντας με Πανένκα, το οποίο βρήκε στόχο.

Τα πέναλτι στο φινάλε διαμόρφωσαν το σκορ Ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν ο ίδιος σε σχέση με το πρώτο μέρος, όμως η ΑΕΚ ήλεγχε την πορεία της μπάλας, δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα. Στο 51ο λεπτό απείλησε ξανά ο συνήθης ύποπτος Εσέκιελ Πόνσε, μετά από εκπληκτική κάθετη του Αραούχο μέσα από την περιοχή, ωστόσο εκτέλεσε από δύσκολη γωνία και ο Τσιντώτας κάλυψε τη γωνιά του παραχωρώντας κόρνερ.

Η πρώτη τελική για τους Περιστεριώτες έγινε στο 59ο λεπτό. Ο Αγκιμπού έφυγε ωραία στην αντεπίθεση και έστρωσε στον Βαλένσια, αυτός δοκίμασε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πήγε άουτ, δίχως να ανησυχήσει τον Στάνκοβιτς.

Οι ευκαιρίες του Ζίνι στο 65′ και του Ελίασον στο 71′ δεν είχαν τύχη. Αντίθετα το υπέροχο σουτ του Έντερ στο 77′ ήταν πολύ καλό και ο Στάνκοβιτς πετάχτηκε στη γωνιά του για να απομακρύνει σε κόρνερ.

Από αυτό ήρθε το γκολ του Έρλινγκμαρκ στο 78′, το οποίο ακυρώθηκε για οφσάιντ μέσω VAR. Ο Ατρόμητος κέρδισε πέναλτι τελικά στο 89′ με τον Αντζιέλσκι χάρη στο οποίο ο Ατρόμητο ισοφάρισε. Η ΑΕΚ κέρδισε δεύτερο πέναλτι με τον Μάνταλο και ο Γκατσίνοβιτς ευστόχησε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments