Αθλητισμός

ΑΕΚ -Ατρόμητος 2-1: Χωρίς αναισθητικό και στη Νέα Φιλαδέλφεια- Δύο πέναλτι και η ΑΕΚ (2-1)

ΑΕΚ -Ατρόμητος 2-1: Χωρίς αναισθητικό και στη Νέα Φιλαδέλφεια- Δύο πέναλτι και η ΑΕΚ (2-1)

Πηγή Φωτογραφίας: SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ακυρώθηκε γκολ του Ατρόμητου

Ροντέο στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον Ιωάννη Παπαδόπουλο να τιμά την ιστορία μιας… συνωνυμίας Για γέλια η διαιτησία στο Αστέρας-Παναθηναϊκός στη Τρίπολη με πέναλτι ένα μέτρο έξω από την περιοχή. Για κλάματα η διαιτησία στη Νέα Φιλαδέλφεια στο ΑΕΚ-Ατρόμητος 2-1 με τον ρέφερι Ιωάννη Παπαδόπουλο να θυμίζει μια… συνωνυμία. Και όλα μαζί; Τα συστατικά μιας νύχτας ικανής να διαλύσει το πρωτάθλημα. Νύχτας δίχως αρχιδιαιτητή, με τον Σταύρο Μάνταλο να κόβει και να ράβει…

Χρειάστηκε δύο πέναλτι η ΑΕΚ (Άμραμπατ 31΄, Γκατσίνοβιτς 90΄+4΄) για να κάμψει την αντίσταση του θαρραλέου Ατρόμητου που ισοφάρισε και αυτός από την βούλα στο 89΄(Αντζιέλσκι- αποβλήθηκε σωστά ο Σιντιμπέ). Χρειάστηκε όμως και άλλα πολλά, όπως μια εφεύρεση για την ακύρωση ενός καθαρού γκολ των φιλοξενούμενων στο 78΄ (Έρλινμαρκ).

Μια ακατανόητη υπόδειξη για την οποία ο Ιωάννης Παπαδόπουλος είχε και την συνδρομή του VAR, Τάσου Παπαπέτρου που ο Στιβ Μπένετ ήθελε φέτος να τον έχει και διαιτητή στα ντέρμπι. Χρειάστηκε επίσης δέκα λεπτά καθυστερήσεις. Και τον Χατζισαφί να διώχνει τη μπάλα πάνω στη γραμμή ακριβώς στην τελευταία φάση του ματς.

Είπαμε όμως: Εδώ πλέον δεν επιτρέπουν στους ποδοσφαιριστές να είναι πρωταγωνιστές. Εδώ όλα τα φώτα τα κερδίζουν οι διαιτητές, οι VARίστες και όλοι αυτοί οι απίθανοι που όσο η ΕΠΟ παριστάνει πως δεν καταλαβαίνει την ανάγκη να βρεθεί αύριο αρχιδιαιτητής, τόσο και θα απλώνουν τον ίσκιο τους.

Τι ξέχασα να σας πω; Μια μικρή λεπτομέρεια: Το VAR δεν κατάφερε να δει κάτι ακόμη. Στο δεύτερο πέναλτι της ΑΕΚ (που κέρδισε ο Πέτρος Μάνταλος, όπως και το πρώτο) η φάση έχει ξεκινήσει από «μανσέτα» του Ζίνι μέσα στην περιοχή. Εδώ δεν βλέπουμε όμως τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου. Περιμένουμε από τους κανονισμούς του βόλεϊ;

Το είπε άλλωστε και ο Κόλμαν, ο προπονητής του Ατρόμητου στο φινάλε. «Με αυτόν τον διαιτητή και ως αύριο να παίζαμε δεν θα κερδίζαμε κάτι». Άρα λοιπόν όλα τα υπόλοιπα μοιάζουν περιττά. Η ΑΕΚ μπήκε πιο καλά στο ματς με διάθεση να καθαρίσει γρήγορα. Δεν βρήκε αυτό που έψαχνε ως το 29΄.

Αρχικά ο Αραούχο με ένα εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ σημάδεψε το δοκάρι του Τσιντώτα, με τον Τσακμάκη στη συνέχεια να «γκρεμίζει» τον Μάνταλο και τον ρέφερι, Παπαδόπουλο να δείχνει αμέσως την «άσπρη βούλα».

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άμραμπατ, όπως στο 2-3 του Βόλου, αλλά και στο περσινό 1-0 επί του Ατρόμητου, όταν είχε σκοράρει στο 90+4′. Και η ΑΕΚ πέτυχε τον στόχο της. Στο 31′ ο Μαροκινός ξεγέλασε τον Τσιντώτα, έκανε το 1-0. Λίγο αργότερα (41΄) είχε και μια διπλή ευκαιρία για το 2-0 με Πόνσε και Σιντιμπέ. Αλλά δεν… Όπως «δεν» και στην κεφαλιά του Μήτογλου στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Και αφού ο Ατρόμητος έμεινε όρθιος στο δύσκολο κομμάτι του ματς; Στο δεύτερο και όσο η ώρα περνούσε έψαχνε τον τρόπο για να το γυρίσει.

Στο 77΄ λοιπόν ο Στάνκοβιτς είπε «όχι» στο 1-1 στο σουτ του Γκονζάλες, αλλά δευτερόλεπτα αργότερα ο Έρλινγκμαρκ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα φέρνοντας το ματς στα ίσα. Ή τέλος πάντων έτσι νόμιζε. Γιατί εκεί έπιασε δουλειά στο VAR ο Παπαπέτρου που με μπόλικη φαντασία το ακύρωσε ως οφσάιντ.

Δεν μπορούσε όμως να κάνει το ίδιο και στο 86΄ όταν ο Ατρόμητος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Αντζιέλσκι από τον Σιντιμπέ αν και ο επόπτης το ακύρωσε αρχικά ως οφσάιντ. Ήταν τόσο ξεκάθαρο με το μάτι ότι ο επιθετικός του Ατρόμητου καλύπτονταν που δεν μπορούσε παρά να δοθεί η εσχάτη των ποινών και από εκεί το μονοπάτι για την ισοφάριση (89΄).

Όσοι νόμιζαν όμως ότι το ματς τελείωσε εκεί, γελάστηκαν. Στο 90+1′ ο Μάνταλος έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή, και αφού την τσίμπησε δέχθηκε το μαρκάρισμα από τον Έρλινγκμαρκ, με τον Παπαδόπουλο να δείχνει την «άσπρη βούλα» με τον VAR να τον επιβεβαιώνει. Και αν το βίντεο έδειξε ξεκάθαρα χέρι του Ζίνι πριν τη παράβαση;

Όπως αποδείχθηκε μια τέτοια… λεπτομέρεια δεν χάλασε την ιστορία. Ο Άμραμπατ έλειπε και ο Γκατσίνοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας με χτύπημα α λά Πανένκα την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα κάνοντας το 2-1 υπέρ της ΑΕΚ σε ένα φινάλε που θύμιζε τον περσινό αγώνα των δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο, όταν ο Άμραμπατ με πέναλτι είχε γράψει το 1-0 στο 90+4′.

Και επειδή στο ποδόσφαιρο ποτέ μην λες ποτέ ήρθε στο 100′ ο Χατζισαφί να σώσει την ΑΕΚ και να κρατήσει το 2-1 υπέρ της ΑΕΚ που έπαιρνε ένα χρυσό τρίποντο!

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Κάλενς, Χατζισαφί, Γιόνσον (83′ Γαλανόπουλος), Άμραμπατ (60′ Ελίασον), Πισάρο (60′ Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος, Αραούχο (60′ Τσούμπερ), Πόνσε (60′ Ζίνι).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments