Ελλάδα

Βόλος: Η ώρα του θλιβερού απολογισμού

Βόλος: Η ώρα του θλιβερού απολογισμού

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ "ELIAS" / ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Με πολεμικό τοπίο μοιάζει η περιοχή, που αρχίζει να μετρά τις πληγές της.

Τοπιό πολέμου θυμίζει το μεγαλύτερο τμήμα της πόλης του Βόλου ενώ το ίδιο συμβαίνει και σε περιοχές του νοτίου Πηλίου μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias, που ήρθε να προστεθεί στις μεγάλες καταστροφές που είχε προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel. Tόνοι λάσπης έχουν συσσωρευτεί σε διάφορα σημεία της πόλης ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους κατοίκους του Βόλου είναι ξανά η υδροδότηση καθώς το δίκτυο δεν πρόλαβε να «συνέλθει» από το πέρασμα της προηγούμενης κακοκαιρίας και αντιμετωπίζει ξανά τεράστιο πρόβλημα.

«Κατέρρευσε ό,τι φτιάξαμε έστω και πρόχειρα στον Βόλο. Το 30% περίπου έχει νερό», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Πρόβλημα υπάρχει και με την ηλεκτροδότηση καθώς το 30% της πόλης του Βόλου δεν έχει ακόμα ρεύμα για τρίτο 24ωρο.

Ενδεικτικό και της έκτακτης κατάστασης είναι και οι 1.520 κλήσεις που δέχθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από το πρωί της Τετάρτης έως τις 18.00 το απόγευμα της Πέμπτης ενώ μόνο το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη έγιναν 257 διασώσεις μέσα στην πόλη του Βόλου.

 Ο Κραυσίδωνας υπερχείλισε και η πόλη βούλαξε στα λασπόνερα. Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, ενώ σημαντικές ζημιές έχει υποστεί και το “Αχιλλοπούλειο” νοσοκομείο. Πολλοί δρόμοι είναι αδιάβατοι, ενώ αρκετές συνοικίες είναι ακόμη μέσα στο νερό. Αποκομμένος συγκοινωνιακά είναιο Άνω Βόλος,  καθώς η κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο. Σε αρκετά σημεία, η άσφαλτος άνοιξε στα δυο, σημειώθηκαν κατολισθήσεις και έπεσαν στύλοι της ΔΕΗ. 

Όλα τα προάστια του Βόλου με κατεύθυνση προς το παραλιακό Πήλιο δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα από το “κατέβασμα” μέσα από τα ρέματα στη θάλασσα χιλιάδων τόνους νερού και κατέστρεψαν δρόμους και κάθε είδους υποδομές. Στην Αγριά και τις Αλυκές, κάτοικοι που εγκλωβίστηκαν, ανέβηκαν στις ταράτσες για να σωθούν. Οι καταστροφές στην περιοχή είναι και πάλι ανυπολόγιστες. Αποκομμένη οδικά παραμένει όλη η περιοχή προς Αγριά, Άνω και Κατω Λεχώνια και όλο το Νότιο Πήλιο λόγω ολικής καταστροφής του δρόμου. Αυτοκίνητα βρίσκονται κάτω από τόνους λάσπης και φερτών υλικών.

Στον αγώνα της αποκατάστασης και ο Στρατός

Οι δρόμοι της Μαγνησίας έχουν ανοίξει σε πολλά σημεία ενώ ακόμη δεν μπορεί να αποκασταθεί η επικοικοινωνία με αρκετά χωριά. Ο στρατός επιχειρεί σε πολλά σημεία με την Φρόσω Παύλου να παρομοιάζει την κατάσταση σαν «σκηνικό πολέμου».

Και σήμερα θέλει ιδιαίτερη προσοχή με τους οδηγούς να πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω των πιθανών κινδύνων που υπάρχει στο οδόστρωμα.

Σιγά σιγά ανοίγουν οι επιχειρήσεις στο Βόλο, με τους υπαλλήλους του δήμου να αρχίζουν να κάνουν σταδιακά αποκομιδή των σκουπιδιών στην πόλη που προσπαθεί να βρει τους ρυθμούς της. Ο Παύλος Σαρόγλου, από το κέντρο της πόλης, λέει ότι πλέον το 70% του Βόλου έχει ρεύμα με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να επιχειρούν σε πολλά σημεία. Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και με την υδροδότηση με τις τοπικές αρχές να διοργανώνουν δωρεάν διανομή εμφιαλωμένου νερού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments