Πολιτική

Ο κ. Κασσελάκης ως διάττων αστέρας;

Ο κ. Κασσελάκης ως διάττων αστέρας;

Πηγή Φωτογραφίας: 363769] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Είναι νωρίς για βέβαια συμπεράσματα, ωστόσο οι πρώτες πρωτοβουλίες του κ. Κασσελάκη προβληματίζουν ιδιαίτερα τους πολίτες.

Όπως φαίνεται, αυτό που ενθουσιάζει μια μερίδα ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, δεν συγκινεί το ίδιο την κοινωνία. Είναι άλλο να εκλέγεσαι σε μια κομματική αναμέτρηση κι άλλο να κρίνεσαι από το σύνολο του κοινωνικού σώματος. Τέσσερις διαδοχικές έρευνες (Alco, Metron Analysis, Pulse, Opinion Poll) έδειξαν ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων μπορεί να βλέπει με περιέργεια ή και συμπάθεια τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν εμπιστεύεται ούτε το πρόσωπο, ούτε το σχέδιο. Εξάλλου, εν μέσω πλημμυρών, ακρίβειας, ανασφάλειας και μεταναστευτικού κύματος οι Έλληνες έχουν άλλες προτεραιότητες.

Πιο συγκεκριμένα, οι πρώτες δημοσκοπήσεις δεν δικαιώνουν όσους έσπευσαν να πουν ότι βρήκαν τον σωτήρα του ΣΥΡΙΖΑ και ότι “θα είναι ο νέος πρωθυπουργός”. Ποτέ άλλοτε ένας νεοεκλεγείς αρχηγός κόμματος δεν έλαβε τόσο χαμηλή δημοτικότητα (54% αρνητική γνώμη, 31% θετική γνώμη) όσο ο κ. Κασσελάκης. Σε επίπεδο υποστήριξης βρίσκεται κάτω από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και κάτω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είναι πρωθυπουργός εδώ και τέσσερα χρόνια και αναπόφευκτα φθείρεται.

Ο νέος αρχηγός, παρά τον μαραθώνιο γοητείας στις κάμερες, δεν κατόρθωσε να ανατάξει ούτε τα ποσοστά του κόμματος: αυτή τη στιγμή, το 40% των πολιτών εκτιμά ότι η εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι χειρότερη μετά τη νίκη Κασσελάκη (Alco). 

Είναι αυτονόητο ότι το project Κασσελάκη  έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του και οι όποιες προβλέψεις είναι πρόωρες. Είναι κατανοητό ότι η κοινή γνώμη δεν αξιολογεί οριστικά αυτό το “φαινόμενο” και ζητεί χρόνο για να το επανεξετάσει. Άλλωστε, γιατί να σοκαριστεί ο μέσος Έλληνας από την είδηση ότι ο κ. Κασελάκης μοιάζει με τον Τραμπ, τον Κένεντι ή τον Ωνάση; Ή μήπως πιστεύουν ότι βρήκαν τον άνθρωπο που θα νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Αντίθετα, ακούει με δυσπιστία τις εν λόγω υπερβολές του ΣΥΡΙΖΑ και συνειδητοποιεί ότι όποιος και αν είναι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πολάκης θα κερδίσει.

Τώρα ο κ. Κασσελάκης θα πρέπει να κάνει διπλή δουλειά για να πείσει. Η υπερέκθεση στις κάμερες, χωρίς πολιτικό σχέδιο, είναι δίκοπο μαχαίρι. Όταν εμφανίζεσαι παντού σαν ένας επιτήδειος performer, κορδωμένος, με μια μόνιμη έκφραση αυταρέσκειας, είναι πιθανό να σε προσέξουν, αλλά όχι να σε πάρουν σοβαρά. Η πολιτική δεν είναι μόνο selfies και κουβεντούλα στο δρόμο, ούτε ένα διαρκές κόκκινο χαλί.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επίσης αυτό που όλοι γνωρίζουν: η μόνη σταθερά στο πολιτικό τοπίο είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η κυριαρχία του πρωθυπουργού στη μεσαία τάξη είναι αδιαμφισβήτητη και δεν έχει αντίπαλο. Ακόμα και σε δύσκολες εποχές με τεράστιες φυσικές καταστροφές, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δεν έχει ουσιαστικό πολιτικό ανταγωνιστή. Παρά τα λάθη και τις αποτυχίες του, εξακολουθεί να εμπνέει εμπιστοσύνη. Ενεργεί αρκετά αποτελεσματικά και, κυρίως, εμφανίζεται συνεπής, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ασταθείς μεταλλάξεις και πιθανές διασπάσεις και το ΠΑΣΟΚ κινείται κάτω από τα αντιπολιτευτικά ραντάρ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments