Πολιτική

Τρεις δημοσκοπήσεις: Παγιώνεται η μεγάλη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, δεν πείθει ο Κασσελάκης

Τρεις δημοσκοπήσεις: Παγιώνεται η μεγάλη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, δεν πείθει ο Κασσελάκης

Πηγή Φωτογραφίας: 363777] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Δημοσκοπήσεις ALCO, METRON ANALYSIS, PULSE.

Σε διψήφια νούμερα έχει παγιωθεί η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τις τρεις δημοσκοπήσεις (Alco, Metron Analysis, Pulse) που παρουσιάστηκαν την Πέμπτη. Κοινή συνισταμένη των οποίων, το σημαντικό ποσοστό πολιτών που εκτιμά ότι η εικόνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι χειρότερη με τον Στ. Κασσελάκη στην προεδρία του (έξι στους 10 «βλέπουν» μέχρι και διάσπαση), που παρά τον επικοινωνιακή «καταιγίδα» των τελευταίων ημερών, φαίνεται ότι δεν πείθει μεγάλη μερίδα πολιτών.

Ενδεικτικά, η δημοσκόπηση της Alco δείχνει ότι το 40% των πολιτών αναμένει ότι η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι χειρότερη με τον Στ. Κασσελάκη. Η έρευνα της Metron Analysis, ότι η αρνητική γνώμη για τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης φτάνει στο 54%, ενώ η θετική στο 31% κατατάσσοντάς τον στην πέμπτη θέση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Και σε αυτή της Pulse, το 39% λέει πως τα πράγματα θα πάνε χειρότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 58% «βλέπει» ακόμα και διάσπαση.

Δημοσκόπηση Alco: Χειρότερη η εικόνα με τον Κασσελάκη λέει το 40%

Προβάδισμα 17 μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Σύμφωνα με την έρευνα, το 40% των πολιτών εκτιμά ότι η εικόνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι χειρότερη μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 32,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,3%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 11,8%, το ΚΚΕ 7,7%, οι Σπαρτιάτες 4,5%, η Ελληνική Λύση 5%, η Νίκη 2,5% και η Πλεύση Ελευθερίας 2,7%.

Για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και στην ερώτηση αν μετά την εκλογή του Στ. Κασσελάκη η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καλύτερη, το 40% απάντησε «χειρότερη», το «ίδιο κακή» το 17%, «καλύτερη» το 14% και το «ίδιο καλή» 12%.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 54% η αρνητική εικόνα για τον Στ. Κασσελάκη

Αμετάβλητη είναι η εικόνα του πολιτικού σκηνικού σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, το βράδυ της Πέμπτης. Στις 19,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου, ενώ ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται ως πέμπτος σε δημοτικότητα πολιτικού αρχηγός.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 29,7% έναντι 13,7% του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 10,2%, το ΚΚΕ 7,7%, οι Σπαρτιάτες 3,1%, η Ελληνική Λύση 6,1%, η Νίκη 3,6%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,6% και το ΜέΡΑ25 1,9%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 36,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,8%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12,5%, το ΚΚΕ 9,5%, οι Σπαρτιάτες 3,9%, η Ελληνική Λύση 7,5%, η Νίκη 4,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,1% και το ΜέΡΑ25 2,4%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, στο 45% οι θετικές αξιολογήσεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, 53% αρνητικές, ενώ για τον Στέφανο Κασσελάκη 31% θετικές, 54% οι αρνητικές.

Δημοσκόπηση Pulse: «Βλέπει» θέμα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ το 58%

Στο 15,5% κινείται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας (32,5%) από τον ΣΥΡΙΖΑ (17%) στη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στον ΣΚΑΪ, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου.

Σχετικά με τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει 28%, με πρώτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη (43%)

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου προηγείται η ΝΔ με 32,5% και ακολουθεί με 17% ο ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ (10,5%), μετά ΚΚΕ (7,5%), Σπαρτιάτες (3,5), Ελληνική Λύση (5%), Νίκη (2,5%) και Πλεύση Ελευθερίας (2,5%).

Το 58% στο σύνολο αλλά και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι υπάρχει θέμα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα μεγάλο ποσοστό (47%) υποστηρίζει πως το ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το γεγονός ότι εμφανίστηκε ξαφνικά δεν είναι ούτε μειονέκτημα, ούτε πλειονέκτημα. Το 17% το θεωρεί πλεονέκτημα.

Παράλληλα, ένα 39% λέει πως τα πράγματα θα πάνε χειρότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ κι ένα 19% από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ λέει το ίδιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments