Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς σαφή οδικό χάρτη η Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς σαφή οδικό χάρτη η Κουμουνδούρου

Πηγή Φωτογραφίας: [363783] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Εσωκομματική σύγχυση επικρατεί στην Κουμουνδούρου.
Παραμένει ομιχλώδες το τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο σε σχέση με τη συγκρότηση του στενού επιτελείου του προέδρου όσο και σε ότι αφορά τα επόμενα βήματα λειτουργείας των συλλογικών οργάνων.

Παράλληλα, οι πρώτες δημοσκοπήσεις δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, με το ποσοστό της Κουμουνδούρου να μην τσιμπάει αισθητά σε σχέση με την επίδοση της στις εθνικές εκλογές, αλλά και τη δημοφιλία του νέου προέδρου να κινείται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Σύγχυση ως προς τις ημερομηνίες των συνεδρίων

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Νίκος Παππάς ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις 5 Οκτωβρίου και της Πολιτικής Γραμματείας στις 22 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, η αναγγελία αυτή δημιούργησε ερωτηματικά, καθώς πρόκειται για κατεξοχήν αρμοδιότητα των δύο γραμματέων του κόμματος, κάτι που ενδεχομένως να αντικατοπτρίζει ότι δεν είναι βέβαιη παραμονή τους στις θέσεις τους.

Τελικά χρειάστηκε να εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση, η οποία επιβεβαίωνε ότι η Κ.Ο. θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτώβρη, ενώ για τη συνεδρίαση της Κ.Ε. απλώς αναφέρεται ότι η απόφαση του προέδρου του κόμματος είναι να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ασάφεια και απροσδιοριστία

Επίσης, ακόμη δεν υπάρχει οποιαδήποτε προγραμματισμός για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία θα αποτελέσει και το πρώτο βήμα απόπειρας συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών του κόμματος, αλλά και την πρώτη καταγραφή των συσχετισμών που διαμορφώνονται στο επίπεδο των στελεχών.

Το απόλυτο κενό καταγράφεται και σε ότι αφορά το πότε και αν θα γίνει το Έκτακτο Συνέδριο, με το ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά σε σχετική ερώτηση χθες στο STAR (Μάρω Ζαχαρέα): «Θα συνεδριάσουν τα όργανα και θα δούμε».

Επιπλέον, την αβεβαιότητα στην Κουμουνδούρου επιτείνει περεταίρω ότι βγήκε στη δημοσιότητα πώς ο κύριος Κασσελάκης θα χρειαστεί να εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία για περίπου 20 μέρες τον Νοέμβριο.

Προσωπικές αντιπαραθέσεις ενόψει της νέας στελέχωσης

Το πρόβλημα ωστόσο για τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι, πέρα από την απουσία σαφή οδικού χάρτη για την πορεία του κόμματος τις επόμενες βδομάδες και μήνες, ακόμη βρίσκεται σε εκκρεμότητα η στελέχωση των θέσεων ευθύνης του κόμματος στο κοινοβούλιο (τομεάρχες, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, Γραμματέας Κ.Ο. και  Συντονιστής των Τομέων).

Σύμφωνα με κορυφαία πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία είχαν στηρίξει έντονα την υποψηφιότητα Κασσελάκη, η συγκεκριμένη εμπλοκή στη στελέχωση των βασικών θέσεων ευθύνης στη βουλή, αντικατοπτρίζει κάποιους εσωτερικούς ανταγωνισμούς στη νέα ηγετική ομάδα που διαμορφώνεται γύρω από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο.

Κατά τις ίδιες πηγές, αυτές τις μέρες έχουν δημιουργηθεί ανταγωνισμοί στο στενό επιτελείο Κασσελάκη για το μοίρασμα των ρόλων και του «βεληνεκούς» που θα έχουν τα διάφορα πρόσωπα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments