Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Ορτέγκα και Ποντένσε, όπως Ροντινέι και Φορτούνης

Ολυμπιακός: Ορτέγκα και Ποντένσε, όπως Ροντινέι και Φορτούνης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Ο Ολυμπιακός, όμως, αρχίζει να αποκτάει πια ισορροπία στις δύο πλευρές του.

Ο Φρανσίσκο Ορτέγκα ανεβάζει στροφές και έχει εξαιρετική συνεργασία με τον Ποντένσε στον οποίο έχει μοιράσει δύο ασίστ. Οι δύο παίκτες μπήκαν αργότερα στις υποχρεώσεις των "ερυθρόλευκων", αλλά η ποιότητά τους είναι τέτοια που έχουν προσφέρουν ήδη αρκετά πράγματα στον Ολυμπιακό.

Ο Φορτούνης και ο Ροντινέι είναι δύο εκ των κορυφαίων σε απόδοση ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού μέχρι σήμερα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και η μεταξύ τους συνεργασία στην δεξιά πλευρά των “ερυθρόλευκων” έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην εικόνα και στα θετικά αποτελέσματα της πειραϊκής ομάδας.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έχει πετύχει τρία γκολ και έχει μοιράσει επτά ασίστ σε έντεκα παιχνίδια στο πρωτάθλημα και στο Europa League και ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ-χαφ μετράει ένα τέρμα και τρεις ασίστ σε δέκα αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Ολυμπιακός, όμως, αρχίζει να αποκτάει πια ισορροπία στις δύο πλευρές του.

Ο Ποντένσε και ο Ορτέγκα -ως νεοφερμένοι- μπήκαν αργότερα στην εξίσωση των “ερυθρόλευκων”, αλλά ήδη ο Μαρτίνεθ παίρνει πράγματα από εκείνους και κατά συνέπεια και ο Ολυμπιακός και δείχνουν να βαδίζουν στα χνάρια των Φορτούνη και Ροντινέι.

Ο Μαρτίνεθ παίρνει πράγματα από Ποντένσε και Ορτέγκα

Ο Πορτογάλος επιθετικός έχει ήδη τρία γκολ, δύο ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι σε μόλις πέντε αγώνες (τέσσερις στο πρωτάθλημα και έναν στο Europa League) και ο Αργεντινός αριστερός μπακ έχει μοιράσει δύο ασίστ σε πέντε ματς στην Stoiximan Super League.

Αξιοσημείωτο δε, είναι το γεγονός ότι οι δύο ασίστ του Ορτέγκα είναι σε γκολ του Ποντένσε και, μάλιστα, στο πρώτο 25λεπτο αγώνων στο πρωτάθλημα. Ο 24χρονος αμυντικός είχε κάνει την σέντρα στην κεφαλιά-γκολ του 27χρονου επιθετικού, στο 25΄, στο παιχνίδι του Ολυμπιακού εναντίον της Κηφισιάς (4-0) στο Καραϊσκάκης και την πάσα στο πρώτο γκολ του Πορτογάλου (17΄) -και δεύτερο για της πειραϊκής ομάδας- κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στους “Ζωσιμάδες” (0-3).

Οι δυο τους έχουν εξαιρετική συνεργασία, με τον πρώτο να απελευθερώνει τον δεύτερο επιθετικά, ενώ αυτό που χρειάζεται είναι ο δεύτερος να προσφέρει περισσότερες βοήθειες στον πρώτο ανασταλτικά.

Σε ό,τι αφορά τον Ορτέγκα έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στα Γιάννενα, τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά. Είχε 60 επαφές με την μπάλα, 43/47 επιτυχημένες πάσες (91%), δύο Key passes, 3/3 επιτυχημένες ντρίμπλες, 1/2 μακρινές πάσες και δύο φάουλ.

Κατά τα άλλα, ο Ολυμπιακός συνεχίζει μόνος πρώτος στην βαθμολογία του πρωταθλήματος παραμένοντας αήττητος (έχει έξι νίκες και μία ισοπαλία) και διαθέτει την καλύτερη επίθεση (22 γκολ) και την καλύτερη άμυνα (2) μετά από επτά αγώνες (+20 διαφορά τερμάτων).

Επίσης, οι “ερυθρόλευκοι” έχουν συνολικά 137 τελικές προσπάθειες, δηλαδή 19,6 τελικές ανά ματς στη διοργάνωση και 3,1 γκολ ανά παιχνίδι. Εξαιρετικοί αριθμοί για μια καινούργια ομάδα στο ξεκίνημα της περιόδου, που δείχνει την καλή δουλειά που έγινε από τον Μαρτίνεθ και τους συνεργάτες του το καλοκαίρι.

Πηγή: sport24.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments