Πολιτική

Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [363956] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠτΔ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ένας ιδιόμορφος "εμφύλιος" στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκεί που πάει να κλείσει το ένα μέτωπο στο εσωτερικό της ΚΟ και του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα νέο, την ώρα που οι συνεργάτες του μπαίνουν στο στόχαστρο ακόμη και κορυφαίων στελεχών για τη διαρκή αποστασιοποίηση και αυτονόμηση του επιτελείου του νέου προέδρου.

Αυτή την ώρα η συνάντηση με Φίλη

Ο κ. Κασσελάκης κάλεσε τον κ. Φίλη στο γραφείο του στη Βουλή σήμερα, η συνάντηση γίνεται αυτή την ώρα και απομένει να φανεί αν ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα αποδέχτηκε την πρόσκληση με διάθεση να ακούσει τι έχει να του πει ο κ. Κασσελάκης ή αν ο πρόεδρος του κόμματος είναι διατεθειμένος όντως να «ξεσκονίσει» τα όσα πρωτοφανή τού έχει προσάψει το στέλεχος της Ομπρέλας.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο κ. Φίλης θα θέσει επί τάπητος όλη τη βεντάλια των θεμάτων που απασχολούν την εσωκομματική αντιπολίτευση με κυριότερα τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και τη διατήρηση της Αριστερής ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ενδιαφέρον σε αυτή τη συνάντηση είναι αν ο κ. Κασσελάκης θα επιχειρήσει μέσω του κ. Φίλη να στείλει μήνυμα συλλογικά στο κόμμα για το πως σκοπεύει να κινηθεί το επόμενο διάστημα και αν ο σκοπός του είναι να διατηρηθεί το κόμμα ενωμένο.

Για την ώρα σαφείς διαβεβαιώσεις για την ενότητα του κόμματος δεν προκύπτουν τόσο από τις δηλώσεις των στελεχών της Ομπρέλας όσο όμως και από τις τοποθετήσεις προεδρικών στελεχών τα οποία διαρκώς δείχνουν την πόρτα στης εξόδου σε όσους δεν επιθυμούν να αποδεχτούν την νέα συνθήκη στο ΣΥΡΙΖΑ.

“Πυρά” από Βούτση

Ως ένα σοβαρό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί χαρακτήρισε ο Νίκος Βούτσης σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό την απουσία του Στέφανου Κασσελάκη από το κοινοβούλιο.

«Ποτέ δεν υπήρξε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που να μην είναι βουλευτής» είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και νυν μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, κληθείς να απαντήσει για τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή νέου προέδρου.

Ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι βουλευτής δημιουργεί «έναν διχασμό στην άσκηση πολιτικής εκτός», καθώς όπως σημείωσε «χάνεται το σκέλος της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και το κατά πόσο θα είναι αποτελεσματική αντιπολίτευση».

Επίσης, αναφερόμενος στην περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη στον Βόλο, που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια, δήλωσε πως «το σημαντικό είναι ότι βρέθηκε εκεί με πραγματικό ενδιαφέρον, καθώς και τα κλιμάκια του κόμματος, θέτοντας το ζήτημα των υποδομών», προσθέτοντας ότι «ο νέος πρόεδρος βάζει το δικό του αποτύπωμα στο τρόπο επικοινωνίας και άσκησης πολιτικής και αυτό κρίνεται».

Είπε, ακόμα, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης διαθέτει μια άλλη λογική στην επικοινωνία, που έχει απήχηση στους νέους, κάτι που όπως ανέφερε ο ίδιος «δεν είναι αυτής της σχολής».

Επίσης, σοβαρό χαρακτήρισε το ζήτημα με την «λειψή σχέση» που έχει με τη πολιτική ο κ. Κασσελάκης γεγονός που θα δυσκολέψει την αντιπολίτευση στο κυβερνών κόμμα.

Αναφορικά με τα «συντροφικά μαχαιρώματα» στο κόμμα, ο κ. Βούτσης είπε ότι το αφήγημα για «υπαίτιους και υπονομευτές από την προηγούμενη γενιά λειτουργεί διχαστικά».

Όσον αφορά το συνέδριο του κόμματος και πότε αυτό θα οριστεί, είπε ότι θα καθοριστεί ανάλογα με το πολιτικό σχέδιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments