Διεθνή

Στο πένθος η Βενετία: Ένα βρέφος και μια ανήλικη μεταξύ των 21 νεκρών [vid]

Στο πένθος η Βενετία: Ένα βρέφος και μια ανήλικη μεταξύ των 21 νεκρών [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO, Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η ιταλική κοινή γνώμη, ενώ η Βενετία έχει βυθιστεί στο πένθος

Στη δημοσιότητα φωτογραφία του οδηγού o oποίος είναι μεταξύ των νεκρών - Εξετάζεται η άσφαλτος και το προστατευτικό κιγκλίδωμα στο σημείο του δυστυχήματος

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η ιταλική κοινή γνώμη, ενώ η Βενετία έχει βυθιστεί στο πένθος, μετά το τραγικό τροχαίο δυστύχημα με 21 νεκρούς που σημειώθηκε τη νύχτα. Πρόκειται για λεωφορείο που έπεσε από γέφυρα στο Μέστρε, στη Βενετία, και έπιασε φωτιά. Το λεωφορείο, το οποίο ήταν υβριδικό (είχε κινητήρες φυσικού αερίου, αλλά και ηλεκτρικούς), τυλίχθηκε αμέσως στις φλόγες.

Κατά την πτώση του λεωφορείου από την οδογέφυρα, από ύψος 30 μέτρων, και την πυρκαγιά που ξέσπασε αμέσως μετά, έχασαν την ζωή τους και δυο ανήλικα παιδιά. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τα δυο παιδιά που έχασαν τη ζωή τους είναι ένα βρέφος λίγων μηνών και ένα 12χρονο κορίτσι.

Οι πρώτοι συγγενείς των 21 θυμάτων και των 15 τραυματιών καταφτάνουν στο κάμπινγκ της πόλης για να ταυτοποιήσουν τις σορούς των οικείων τους. 

Στόχος είναι να εξακριβωθεί αν το τραγικό δυστύχημα προήλθε από βλάβη του οχήματος ή ξαφνικό πρόβλημα υγείας του οδηγού, του 40χρονου Αλμπέρτο Ριτζότο. Αυτή την ώρα εξετάζεται το οδόστρωμα και το προστατευτικό κιγκλίδωμα στη γέφυρα από την οποία έπεσε το λεωφορείο. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, στο εν λόγω τμήμα του δρόμου το προστατευτικό κιγκλίδωμα είναι παλιό και σε ορισμένα τμήματα αντικαθίσταται.

Η εισαγγελία της Βενετίας άνοιξε έρευνα, προς το παρόν χωρίς υπόπτους, για το περιστατικό και διέταξε επίσης έλεγχο στον ταχογράφο (μαύρο κουτί) του πούλμαν για να εξακριβωθεί αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Ο γενικός εισαγγελέας της Βενετίας Μπρούνο Τσέρτσι δήλωσε ότι «προς το παρόν δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε ακριβή ανασύνθεση των γεγονότων» παραπέμποντας για περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες ώρες.

Οι τέσσερις τραυματίες που νοσηλεύονται στην εντατική δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

«Από τους 15 τραυματίες έχουν ήδη ταυτοποιηθεί 11: 4 Ουκρανοί, 1 Γερμανός, 1 Γάλλος, 1 Κροάτης, 2 Ισπανοί και 2 Αυστριακοί» ανακοίνωσε η περιφέρεια Βενετίας. Στο λεωφορείο φαίνεται να επέβαιναν συνολικά 39 άνθρωποι.

Ο οδηγός είχε πάρει τουρίστες από το ιστορικό κέντρο και τους μετέφερε πίσω σε κάμπινγκ στην περιοχή Μαργκέρα. Δούλευε επί επτά χρόνια στην επιχείρηση που έχει το πούλμαν. «Ήταν έμπειρος» ανέφεραν σοκαρισμένοι συνάδελφοί του.

Για «σκηνές αποκάλυψης» έκανε λόγο ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουνιάρο. Δεν υπάρχουν λόγια, τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments