Πολιτική

Κασσελάκης: Συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και περιηγήθηκε στη Νεκρή Ζώνη

Κασσελάκης: Συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και περιηγήθηκε στη Νεκρή Ζώνη

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/EUROKINISSI)

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, συναντήθηκε τόσο με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου όσο και με την πρόεδρο της κυπριακής Βουλής, Αννίτα Δημητρίου

Στην περιοδεία του στην Κύπρο, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στη Νεκρή Ζώνη από το οδόφραγμα του Λήδρα Παλλάς και να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο. Ο Στέφανος Κασσελάκης βρισκόταν ως και το απόγευμα της Τετάρτης, 10 Σεπτεμβρίου, στην Κύπρο συνοδευόμενος από δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την Ειρήνη Κασιμάτη και τον Ευάγγελο Αποστολάκη, οι οποίοι παρευρέθηκαν στη συνάντηση με την πρόεδρο της κυπριακής Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο, Ιωάννη Παπαμελετίου. Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Αννίτα Δημητρίου μίλησαν για τησημασία του συντονισμού και της συνέργειας προς αντιμετώπιση παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου και άλλων σοβαρών προκλήσεων. Είχε προηγουμένως περάσει από τη Νεκρή Ζώνη, από όπου μπορεί κάποιος να δει απέναντι την κατεχόμενη Λευκωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής της Κύπρου, κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκαν οι άριστες σχέσεις συνεργασίας Κύπρου και Ελλάδας και η σημασία του συντονισμού και της συνέργειας προς αντιμετώπιση παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου και άλλων σοβαρών προκλήσεων που απειλούν τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου και οι οποίες, όπως επισήμανε η κ. Δημητρίου, πρέπει να παραμείνουν ψηλά στην πολιτική ατζέντα.

Συμπληρώνεται ότι η πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου, ανέφερε ότι οι εν εξελίξει προσπάθειες για την επανέναρξη των συνομιλιών στο κυπριακό πρόβλημα βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή, εν μέσω των εντεινόμενων τουρκικών προκλήσεων, με στόχο τη δημιουργία νέων τετελεσμένων, αλλά και υπό το φως παγκόσμιων κρίσεων και αλλαγών. Υπογράμμισε δε τη σημασία διατήρησης ενός ενιαίου και αρραγούς μετώπου, ιδιαίτερα στα μεγάλα εθνικά ζητήματα, περιλαμβανομένου του Κυπριακού, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον σημαντικό ρόλο της διασποράς και στη σημασία περαιτέρω ενδυνάμωσης των δεσμών και της συνεργασίας με τους ανά τον κόσμο απόδημους Ελλάδας και Κύπρου.

Αντηλλάγησαν, εξάλλου, απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, περιλαμβανομένης της ανάγκης μεγαλύτερης εκπροσώπησης των γυναικών και των νέων στην πολιτική ζωή και της ανάγκης περαιτέρω προώθησης της διαφάνειας και λογοδοσίας, ώστε να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments