Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο – Κατέθεσε στεφάνι [vid]

Στέφανος Κασσελάκης: Πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο – Κατέθεσε στεφάνι [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/EUROKINISSI)

Η επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στην Κύπρο ξεκίνησε από τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και το μνημείο πεσόντων ηρώων Ελλήνων και Κυπρίων αγωνιστών

Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Η επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στην Κύπρο ξεκίνησε από τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και το μνημείο πεσόντων ηρώων Ελλήνων και Κυπρίων αγωνιστών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, έπειτα από σύντομη ενημέρωση της εθνοφρουράς Κύπρου κατέθεσε στεφάνι στον τύμβο.

Στέφανος Κασσελάκης: Κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών και αγνοουμένων στην Κύπρο

Στη συνέχεια, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών και αγνοουμένων που έπεσαν στις μάχες του 1964 και του 1974 και έπειτα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έψαλε τον εθνικό ύμνο.Ακολούθησε ξενάγηση και ενημέρωση στο αεροσκάφος «Νοράτλας», που καταρρίφθηκε τις ημέρες της εισβολής του Αττίλα, τον Ιούλιο του 1974.

Να σημειωθεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης συνοδεύεται από τον Ευάγγελο Αποστολάκη, τη Νίνα Κασιμάτη και τον Έλληνα πρέσβη στη Λευκωσία.

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, και αρχηγούς των κυπριακών κομμάτων.

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Στέφανος Κασσελάκης τάχθηκε υπέρ της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό από το Συμβούλιο, που διακόπηκαν στο Γκραντ Μοντανά, και υπογράμμισε τη σημασία του διορισμού ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ, ενώ εξέφρασε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση και τόνισε ότι αρνητικές εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό θα υπονομεύσουν σαφώς τον ελληνοτουρκικό διάλογο.

Στέφανος Κασσελάκης: Αναλυτικά το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη 4/10

08:30-09:00 Κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο Μακεδονίτισσας – Αεροσκάφος «Norartlas» – Mνημείο Μάνας του Αγνοουμένου 09:30-10:15 Kατάθεση στεφάνου Φυλακισμένα Μνήματα 10:45-11:45 Ακρόαση από Πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη (Προεδρικό Μέγαρο) – Δηλώσεις μετά τη συνάντηση 12:05-12:50 Eπίσκεψη στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους 13:15-13:45 Συνάντηση με πρόεδρο Βουλής Αντιπροσώπων, κ. Αννίτα Δημητρίου (Βουλή Αντιπροσώπων) 13:55-15:15 Γεύμα με γενικό γραμματέα ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου 15:30-16:00 Συνάντηση με πρόεδρο Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), κ. Αννίτα Δημητρίου (Πρεσβευτική Κατοικία) 16:00-16:10 Σύντομη ξενάγηση στη Νεκρή Ζώνη από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας 18:00-18:30 Συνάντηση με πρόεδρο Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), κ. Νικόλα Παπαδόπουλο (Πρεσβευτική Κατοικία) 18:30-19:00 Συνάντηση με πρόεδρο Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών – ΕΔΕΚ, κ. Μαρίνο Σιζόπουλο (Πρεσβευτική Κατοικία) 19:00-19:30 Συνάντηση με αντιπρόεδρο Δημοκρατικής Παράταξης (ΔΗΠΑ), κ. Μαρίνο Κλεάνθους (Πρεσβευτική Κατοικία) 19:30-20:00 Συνάντηση με πρόεδρο Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, κ. Χαράλαμπο Θεοπέμπτου (Πρεσβευτική Κατοικία) 20:30 Δείπνο παρατιθέμενο από πρέσβη της Ελλάδας

Πέμπτη 5/10

08:10 Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Hρωομαρτύρων Καβάζογλου-Μισιαουλή με γ.γ. ΑΚΕΛ, κ. Στέφανο Στεφάνου 08:40 Aναχώρηση από Αθήνα για Αεροδρόμιο Λάρνακας 10:15 Αναχώρηση προς Αθήνα.  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/EUROKINISSI)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments