Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Οι εκτελέσεις των Γκος, Κάνααν, Γουόκαπ και η… σκέψη του Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός: Οι εκτελέσεις των Γκος, Κάνααν, Γουόκαπ και η… σκέψη του Μπαρτζώκα

Πηγή Φωτογραφίας: [364052] EUROLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Γουίλιαμς Γκος, Αϊζάια Κάνααν και Τόμας Γουόκαπ κατέγραψαν εντυπωσιακά νούμερα στις εκτελέσεις μετά το pick n' roll για του «διπλό» του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, όπως μαρτυρούν οι αριθμοί του Hudlinstat.

Τι και αν το rotation του Ολυμπιακού έκλεισε ασφυκτικά. Στο φινάλε οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ξανά εκείνοι που έκοψαν πρώτοι το νήμα και πήραν τη νίκη στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό για την 1η αγωνιστική της EuroLeague. Μία νίκη που ήταν η όγδοη στις τελευταίες τους εννέα επισκέψεις στην έδρα του αιωνίου αντιπάλου.

Ο Μπαρτζώκας για να φτάσει ως το ροζ φύλλο αποφάσισε να πάει με τους πιο έμπειρους και τους πιο έτοιμους, την ώρα που ο Πίτερς έκανε το δικό του step up δίπλα στο ανάστημα του Μιλουτίνοφ. Ωστόσο ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» έδειξε τον λόγο που ήθελε πάρα πολύ τον Γουίλιαμς Γκος, το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Ο Αμερικανός προσέθεσε 12 πόντους στην 4η περίοδο και την παράταση, βάζοντας το κερασάκι στην «ερυθρόλευκη» επικράτηση.

Το σχήμα των τριών γκαρντ

Γενικότερα στη διετία που μας πέρασε, ο Γιώργος Μπαρτζώκας σπάνια κατέφευγε στη λύση με τρεις περιφερειακούς. Μόνο ως λύση ανάγκης το έβλεπε τις περισσότερες φορές ή ως προσαρμογή, όπως για παράδειγμα στη σειρά των play-offs απέναντι στη Μονακό προ διετίας, όπου έπαιξε με τους Γουόκαπ, Σλούκα και Ντόρσεϊ.

Φέτος όμως τα πράγματα μοιάζουν λιγάκι διαφορετικά. Το μέγεθος των Γκος και Γουόκαπ, η ικανότητά τους στην πίεση της μπάλας και η παρουσία τους στην πίσω πλευρά του παρκέ, δίνει την ευκαιρία στον Μπαρτζώκα να έχει και αυτό το «όπλο» ως επιλογή στη φαρέτρα του.

Κάτι που φάνηκε στο ΟΑΚΑ, όταν και εμπιστεύτηκε για αρκετή ώρα στο φινάλε τους δύο παραπάνω μαζί με τον Κάνααν, που βρισκόταν σε εξαιρετικό βράδυ εκτελεστικά. Οι τρεις τους συνυπήρξαν για 14’01’’ από τα 40 λεπτά στο ντέρμπι, φέρνοντας ένα καθαρό +13 για τον Ολυμπιακό.

Οι εκτελέσεις από το pick n’ roll που «σκότωσαν» τον Παναθηναϊκό

Αν κοιτάξει κανείς το νούμερο που ο Ολυμπιακός πήρε από τους χειριστές του στο pick n’ roll είναι αδιανόητο. Ο Μιλουτίνοφ δημιούργησε μέσω των screen του 21 πόντους για τους συμπαίκτες του, ενώ στο pick n’ roll οι χειριστές του Ολυμπιακού σκόραραν 22 πόντους σε 13 κατοχές. Για όποιον δεν είναι εξοικειωμένος, μιλάμε για ένα πραγματικά ασύλληπτο νούμερο!

Γκος και Γουόκαπ το απέδειξαν με τα κρίσιμα σουτ που πέτυχαν από την περίμετρο, διαδοχικά για να δώσουν το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Όλα πίσω από το σκριν, στην κακή αντιμετώπιση των γκαρντ των «πρασίνων». Αυτή η τριάδα τελικά με τις εκτελέσεις της, έγειρε και την πλάστιγγα στην «ερυθρόλευκη» πλευρά της. Ας δούμε αναλυτικά πώς σκόραρε ο κάθε ένας από τους τρεις γκαρντ του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ.

Αϊζάια Κάνααν

  • Catch n’ shoot: 9 πόντοι / 5 κατοχές
  • Drive: 2 πόντοι / 2 κατοχές
  • Pick n’ roll: 3 πόντοι / 1 κατοχή

Τόμας Γουόκαπ

  • Pick n’ roll: 9 πόντοι / 5 κατοχές
  • Catch n’ shoot: 6 πόντοι / 4 κατοχές
  • Drive: 2 πόντοι / 1 κατοχή

Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος

  • Pick n’ roll: 8 πόντοι / 4 κατοχές
  • Catch n’ shoot: 3 πόντοι / 2 κατοχές
  • Κοψίματα: 2 πόντοι / 1 κατοχή
  • Hand off: 2 πόντοι / 1 κατοχή
  • Iso: 1 πόντος / 1 κατοχή

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments