Διεθνή

Iσραήλ: Κηρύσσει κατάσταση πολέμου μετά την επίθεση της Χαμάς

Iσραήλ: Κηρύσσει κατάσταση πολέμου μετά την επίθεση της Χαμάς

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: News.sky.com - 'State of war alert' as thousands of rockets fired into Israel and Hamas fighters cross border on paragliders

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίθεση κατά του Ισραήλ εδώ και χρόνια.

Η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε σήμερα τη μεγαλύτερη  επίθεση κατά του Ισραήλ εδώ και χρόνια, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση με ενόπλους να διασχίζουν τα σύνορα και ομοβροντία ρουκετών να εκτοξεύεται από τη Λωρίδα της Γάζας.

Φόβους για νέα πολεμική σύρραξη μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς πυροδότησε η ομοβροντία πυραύλων από την παλαιστινιακή οργάνωση και μια αιφνιδιαστική χερσαία επίθεση μαχητών από τη Λωρίδα της Γάζας.

Σειρήνες ήχησαν σε ολόκληρο το Ισραήλ από το Τελ Αβίβ μέχρι την Ιερουσαλήμ από τις 7 το πρωί του Σαββάτου, μετά την εκτόξευση από τον αποκλεισμένο θύλακα ενός μπαράζ ρουκετών – έως και 5.000, όπως ισχυρίστηκε η Χαμάς.

Στο μεταξύ ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για διείσδυση «απροσδιόριστου αριθμού τρομοκρατών» στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας – μια άνευ προηγουμένου εξέλιξη στα 16 χρόνια αφότου οι Ισλαμιστές της Χαμάς κατέλαβαν την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας.

Ανεπιβεβαίωτες αρχικές πληροφορίες και εικόνες και βίντεο φαίνονται να καταγράφουν επίθεση ενόπλων που άνοιξαν πυρ στη συνοριακή πόλη Σντερότ, σκοτώνοντας αρκετούς Ισραηλινούς πολίτες και στρατιώτες. Γιατροί επιβεβαίωσαν τον θάνατο μιας ηλικιωμένης γυναίκας υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ άλλα τέσσερα άτομα φέρονται να σκοτώθηκαν από πυραύλους.

Σύμφωνα με τη Jerusalem Post η Χαμάς υποστήριξε ότι έχει απαγάγει πέντε Ισραηλινούς στρατιώτες, κάτι που δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει ο στρατός του Ισραήλ.

Ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν, επίσης ότι μέλη της Χαμάς κατέλαβαν αστυνομικό τμήμα στην μεθοριακή πόλη Σντερότ και κρατούν αρκετούς ομήρους ενώ τα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς κυκλοφόρησαν βίντεο που φαίνεται να δείχνει ένα κατεστραμμένο ισραηλινό τεθωρακισμένο.

Ο Μοχάμαντ Ντέιφ,, στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς στη Γάζα, ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας επιχείρησης για την «απελευθέρωση» του συγκροτήματος του τεμένους αλ Άκσα της Ιερουσαλήμ, όπου έχει σημειωθεί αύξηση των επισκέψεων Εβραίων το τελευταίο διάστημα στο παρακείμενο Τείχος των Δακρύων λόγω εβραϊκών εορτών. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αυτό είναι μόνο το πρώτο στάδιο» των νέων επιθέσεων της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments