Γεωπολιτικά

Η Μέση Ανατολή φλέγεται

Η Μέση Ανατολή φλέγεται

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Allarabnews.com

Διευρύνεται διαρκώς και περισσότερο ο κύκλος των εμπλεκόμενων χωρών.

Η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε 150 ρουκέτες κατά του Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ένα κτίριο στο Τελ Αβίβ κατέρρευσε από πλήγματα με ρουκέτες και δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Παράλληλα, σύμφωνα με μέσα ενημέρωση που πρόσκεινται στην Χαμάς, ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν το σπίτι του επικεφαλής της Χαμάς, του Γιεχία Αλ Σινουάρ, στο Χαν Γιουνίς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Δεν έχουν υπάρξει αναφορές για θύματα από αυτή την επίθεση.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε ότι 232 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από σήμερα το πρωί στον παλαιστινιακό θύλακα από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα.

Παράλληλα 1.700 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Χαμάς: «Πολύ περισσότεροι από μερικές δεκάδες οι Ισραηλινοί αιχμάλωτοι”

Οι Ισραηλινοί που κρατούνται αιχμάλωτοι από τη Χαμάς, μετά τις αιφνιδιαστικές επιδρομές του Σαββάτου σε διάφορες ισραηλινές πόλεις, είναι «πολύ περισσότεροι» από μερικές δεκάδες, υποστηρίζει εκπρόσωπος της Χαμάς σε μαγνητοσκοπημένη δήλωσή του που μεταδόθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς ανέφερε πως οι ισραηλινοί αιχμάλωτοι έχουν μεταφερθεί σε διάφορα σημεία της Λωρίδας της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να μάχεται στην ισραηλινή επικράτεια εναντίον «εκατοντάδων» ενόπλων που έχουν «εισβάλει» στο Ισραήλ, σύμφωνα με τον αντισυνταγματάρχη Ρίτσαρντ Χεχτ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων ο Ισραηλινός αξιωματούχος έκανε λόγο για «εκατοντάδες» εισβολείς, οι οποίο εισήλθαν από σήμερα το πρωί σε ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας και παραμένουν σε ισραηλινή επικράτεια μέχρι σήμερα το βράδυ.

Συνομιλίες Αιγύπτου, Σαουδικής Αραβίας και Ιορδανίας για αποκλιμάκωση στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση 

Η Αίγυπτος βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία σε μια προσπάθεια για την αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σαμέχ Σούκρι, σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους ομολόγους του της Σαουδικής Αραβίας και της Ιορδανίας, υπογράμμισε τη σημασία της «ενοποίησης των διεθνών και περιφερειακών προσπαθειών» για τον περιορισμό της κλιμακούμενης βίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ.

Παράλληλα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών πρίγκιπας Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν με τον Αμερικανό ομόλογό του Αντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι το Ριάντ απορρίπτει άοπλοι άμαχοι πολίτες να γίνονται στόχος επιθέσεων «με οποιονδήποτε τρόπο».

Ο μπιν Φαρχάν ζήτησε επίσης «συντονισμένες προσπάθειες για τον κατευνασμό της κατάστασης και την αποφυγή περαιτέρω βίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.

Μαχμούτ Αμπάς: “Η αδικία κατά των Παλαιστινίων ωθεί τη σύγκρουση με το Ισραήλ σε μια εκρηκτική κατάσταση»

Ο πρόεδρος της της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε σήμερα στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ότι η «αδικία» κατά των Παλαιστινίων ωθεί τη σύγκρουση με το Ισραήλ σε μια «εκρηκτική» κατάσταση, μετέδωσε σήμερα το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών, ο Αμπάς τόνισε επίσης ότι η εν εξελίξει κλιμάκωση οφείλεται στις «πρακτικές των αποικιοκρατών και των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής και στην επιθετικότητα κατά ισλαμικών και χριστιανικών ιεροτήτων», σύμφωνα με το WAFA.

Υποστήριξη Μπάιντεν στο Ισραήλ

Ο πρόεδρος Μπάιντεν διαβεβαιώνει το Ισραήλ για την «ακλόνητη» υποστήριξη των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε σύντομες δηλώσεις του που έκανε σήμερα από τον Λευκό Οίκο δήλωσε ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ είναι ακλόνητη και δεδομένη, προειδοποιώντας ότι κανένας εχθρός του Ισραήλ δεν πρέπει να εκμεταλλευτεί τις επιθέσεις που εξαπέλυσε σήμερα η Χαμάς.

«Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να στηρίζουμε» το Ισραήλ, δήλωσε ο Μπάιντεν έχοντας δίπλα του τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

«Αυτή δεν είναι η στιγμή για οποιονδήποτε εχθρό του Ισραήλ να εκμεταλλευτεί αυτές τις επιθέσεις», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, τελεία και παύλα», συμπλήρωσε, κάνοντας λόγο για μια «τρομερή ανθρώπινη τραγωδία» μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments