Διεθνή

Ερντογάν: Δύο κράτη για την επίτευξη ειρήνης

Ερντογάν: Δύο κράτη για την επίτευξη ειρήνης

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Cnn.com

Υπέρ δύο διακριτών κρατικών οντοτήτων τάχθηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την Κυριακή ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να εντείνει τις διπλωματικές προσπάθειες για να επιτύχει την αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, αλλά πρόσθεσε ότι η λύση δύο κρατών είναι ο μόνος τρόπος για την επίτευξη περιφερειακής ειρήνης.

Μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν είπε ότι η ισραηλινο – παλαιστινιακή σύγκρουση βρίσκεται στο επίκεντρο των περισσότερων συγκρούσεων και ζητημάτων στη Μέση Ανατολή και πρόσθεσε ότι είναι πλέον ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε χθες Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν τις εχθρικές ενέργειες που θα μπορούσαν να οξύνουν την κατάσταση.

«Κάνουμε έκκληση για αυτοσυγκράτηση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Πρέπει να αποφεύγουν τις επιθετικές ενέργειες», είπε σε συνέδριο του κυβερνώντος κόμματός του ΑΚP στην Άγκυρα.

Από την πλευρά του, ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες καταδίκασε σήμερα στην πλατφόρμα Χ τις επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ. “Καταδικάζουμε σφόδρα τις πολύ σοβαρές τρομοκρατικές επιθέσεις από τη Γάζα κατά του Ισραήλ. Είμαστε συγκλονισμένοι από αυτή την βία χωρίς διακρίσεις. Η πλήρης αλληλεγγύη μας προς τα θύματα”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments