Διεθνή

Νετανιάχου: Το Ισραήλ ξεκινάει έναν «μακρόχρονο και δύσκολο πόλεμο»

Νετανιάχου: Το Ισραήλ ξεκινάει έναν «μακρόχρονο και δύσκολο πόλεμο»

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Nbcnews.com

Υπογραμμίζει παράλληλα ότι η ευθύνη για αυτόν τον πόλεμο ανήκει στη Χαμάς, που εξαπέλυσε χθες Σάββατο φονικές επιθέσεις στο ισραηλινό έδαφος.

¨Το Ισραήλ ξεκινάει έναν «μακρόχρονο και δύσκολο πόλεμο», προειδοποιεί ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε ανάρτηση που έκανε πριν από λίγη ώρα στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter). Υπογραμμίζει παράλληλα ότι η ευθύνη για αυτόν τον πόλεμο ανήκει στη Χαμάς, που εξαπέλυσε χθες Σάββατο φονικές επιθέσεις στο ισραηλινό έδαφος.

Η πρώτη φάση του πολέμου αφορά την εξόντωση των εχθρικών δυνάμεων που διείσδυσαν στο Ισραήλ και σκότωσαν αμάχους και στρατιώτες, γράφει ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο Νετανιάχου αναφέρει πως οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν εξαπολύσει επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία θα συνεχιστεί «αδιάκοπα» και με αποφασιστικότητα «έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι» της επιχείρησης.

«Θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια για τους πολίτες του Ισραήλ και θα νικήσουμε», διαβεβαιώνει ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Χαρακτηρίζοντας τη Γάζα ως την «πόλη του Κακού», ο Μπενιαμίν Νετανιάχου χθες δήλωσε: «Όλα αυτά τα μέρη στα οποία κρύβεται η Χαμάς (…) θα τα μετατρέψουμε σε ερείπια». «Λέω στους κατοίκους της Γάζας: Φύγετε από εκεί τώρα γιατί θα επιχειρήσουμε παντού με όλες μας τις δυνάμεις», προειδοποίησε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μεταδίδει ότι το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Νετανιάχου άναψε το πράσινο φως για επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών και διοικητικών στόχων της Χαμάς και του παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments