Live Σχολιασμός

Πόλεμος στο Ισραήλ: Δείτε live όλες τις εξελίξεις μετά την επίθεση της Χαμάς [pics,vid]

Πόλεμος στο Ισραήλ: Δείτε live όλες τις εξελίξεις μετά την επίθεση της Χαμάς [pics,vid]
Το Ισραήλ και η Λωρίδα της Γάζας βρίσκονται ξανά σε πόλεμο

Το Ισραήλ και η Λωρίδα της Γάζας βρίσκονται ξανά σε πόλεμο μετά από μια αιφνιδιαστική και θεαματική στρατιωτική επίθεση που εξαπέλυσε το πρωί του Σαββάτου η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση Χαμάς, η οποία εκτόξευσε χιλιάδες ρουκέτες κατά της ισραηλινής επικράτειας, ενώ μαχητές της οργάνωσης διείσδυσαν στο ισραηλινό έδαφος σκοτώνοντας και πιάνοντας ομήρους Ισραηλινούς πολίτες και στρατιώτες.

Ο ισραηλινός στρατός φέρεται να προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς η επιχείρηση για την απελευθέρωση ομήρων και την «εξόντωση» των μαχητών της Χαμάς που εξακολουθούν να βρίσκονται στο ισραηλινό έδαφος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Την ίδια στιγμή, από νωρίς το πρωί της Κυριακής η ισραηλινή αεροπορία εξαπολύει στοχευμένες επιθέσεις σε κτίρια στη Γάζα, που φέρονται να σχετίζονται με τη Χαμάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, επλήγη ένα κτίριο που φέρεται να ήταν ένα από τα στρατηγεία της οργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ισραηλινές δυνάμεις άμυνας (IDF) ανακατέλαβαν τοποθεσίες, εκτός από 8 σημεία που κατείχε η παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς και κάνουν επιχειρήσεις από σπίτι σε σπίτι για τυχόν ενόπλους.

Η προσοχή έχει στραφεί και στο βόρειο μέτωπο του Ισραήλ όπου βρίσκονται μαχητές της Χεζμπολάχ. Νωρίς το πρωί εκτοξεύτηκαν ρουκέτες στο Ισραήλ από το νότιο Λίβανο.

Η Χαμάς ανακοίνωσε νωρίτερα ότι μαχητές της εξακολουθούν να βρίσκονται σε πόλεις του νότιου Ισραήλ. Η ανακοίνωση ανέφερε ότι η Χαμάς τους υποστηρίζει με ρουκέτες εναντίον ισραηλινών πόλεων.

Ανέφερε ότι οι μαχητές ήταν παρόντες στο Ofakim, στο Sderot, στο Yad Mordechai, στο Kfar Aza, στο Be’eri, στο Yated και στο Kissufin.

14:00

Κοινή δήλωση στήριξης του Ισραήλ από τις Κ.Ο. SPD, Πρασίνων, CDU, FDP και CSU

«Η ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ αποτελεί υποχρέωσή μας και “λόγο του κράτους” μας», αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), των Πρασίνων, των Φιλελευθέρων (FDP), του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU).

«Είμαστε συνδεδεμένοι με τους εταίρους και τους φίλους μας στο Ισραήλ, όχι μόνο ιστορικά, αλλά και σε μια δημοκρατική κοινότητα αξιών (…) Εμείς που βρισκόμαστε σε δημοκρατικό ανταγωνισμό μεταξύ μας, είμαστε σήμερα ενωμένοι στην αλληλεγγύη μας με τον ισραηλινό λαό και το κράτος του Ισραήλ», αναφέρεται στη δήλωση την οποία υπογράφουν οι επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Στην κοινή δήλωση δεν συμμετέχουν η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και η Αριστερά.

13:10

Η Πολωνία απομακρύνει τους πολίτες της από το Ισραήλ

Η Πολωνία θα απομακρύνει τους πολίτες της από το Ισραήλ αεροπορικώς έπειτα από την μεγάλης κλίμακας επίθεση που εξαπέλυσε χθες Σάββατο η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς στο Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα.

Η Πολεμική Αεροποριία της Πολωνίας θα στείλει πολλά μεταγωγικά αεροσκάφη στο Ισραήλ για τον σκοπό αυτό. «Στρατιώτες των ειδικών μας δυνάμεων θα παράσχουν προστασία κατά την επιβίβαση και ασφάλεια εν πτήσει», έγραψε ο Ντούντα στην πλατφόρμα Χ.

Το υπουργείο Εξωτερικών στη Βαρσοβία έκανε λόγο για μια «πολύ σοβαρή κατάσταση» και κάλεσε τους Πολωνούς πολίτες στο Ισραήλ να ακολουθούν προσεκτικά τις οδηγίες των τοπικών αρχών.

12:00

Η Χεζμπολάχ λέει στους ένοπλους Παλαιστίνιους ότι «τα όπλα και οι ρουκέτες της είναι μαζί τους»

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ Χάσεμ Σαφιεντίν είπε ότι «τα όπλα και οι ρουκέτες» της οργάνωσής του είναι με τους ένοπλους Παλαιστίνιους της Χαμάς που πραγματοποίησαν χθες επίθεση στο Ισραήλ.

«Η ιστορία μας, τα όπλα μας και οι ρουκέτες μας είναι μαζί σας. Ό,τι έχουμε είναι μαζί σας», είπε ο Σαφιεντίν σε εκδήλωση στο προπύργιο της Χεζμπολάχ, Ντάχιεχ, στα περίχωρα της Βηρυτού σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους παλαιστίνιους μαχητές.

11:41

Haaretz: Έξι κτήρια χτυπήθηκαν από πυραύλους στη Σντερότ – Ένας τραυματίας σε κρίσιμη κατάσταση

11:40

«Πεζοναύτες των ισραηλινών δυνάμεων άμυνας εντόπισαν πέντε τρομοκράτες που κρύβονταν στην περιοχή της Ακτής Ζικίμ σε ισραηλινό έδαφος», ανέφερε εκπρόσωπος των IDF

11:03

Ο ισραηλινός στρατός εκκενώνει ισραηλινούς οικισμούς στην περιοχή των συνόρων με τη Γάζα

Χιλιάδες άνθρωποι θα μεταφερθούν σε άλλα σημεία του Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ρίτσαρντ Χεχτ. Ο στρατός κήρυξε απαγορευμένη ζώνη την περιοχή γύρω από την παράκτια λωρίδα. Ο Χεχτ δήλωσε ότι θα δοθούν οδηγίες στον πληθυσμό της Γάζας πριν από τις επιθέσεις σε στόχους της Χαμάς για να «αποφευχθούν οι παράπλευρες απώλειες». Ωστόσο δεν θα υπάρξει εκκένωση, δήλωσε. «Θα τους πούμε να πάνε βόρεια, να πάνε νότια, να πάνε ανατολικά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments