Πολιτική

Άδωνις: Η αντιπολίτευση Κασσελάκη αποδοκιμάστηκε από τους πολίτες

Άδωνις: Η αντιπολίτευση Κασσελάκη αποδοκιμάστηκε από τους πολίτες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Την εκλογική αποδοκιμασία της αντιπολιτευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη και την ταυτόχρονη επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υπογραμμίζει, σε παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η εκλογή Χαρδαλιά προσωπική νίκη του Κ. Μητσοτάκη

Την εκλογική αποδοκιμασία της αντιπολιτευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη και την ταυτόχρονη επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υπογραμμίζει, σε παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα πολιτικά συμπεράσματα της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης, ο υπουργός Εργασίας επισημαίνει την εκλογική αποδοκιμασία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπό τη νέα ηγεσία της, ισχυριζόμενος ότι «η εικόνα ότι ο κύριος Κασσελάκης φέρνει κάτι νέο στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φαίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά στην κάλπη δεν επαληθεύεται. Τα πολιτικά του μηνύματα δεν έγιναν αποδεκτά, δεν είναι επιτυχή. Δεν υπάρχει ορμή και δυναμική στον ΣΥΡΙΖΑ. Και η δομική αντιπολίτευση που άσκησε στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτούς τους τελευταίους τέσσερις μήνες, αποδοκιμάζεται από τους πολίτες».

Απεναντίας, μεγάλος κερδισμένος και αυτής της εκλογικής αντιπαράθεσης είναι αναμφίβολα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «πολιτικό φαινόμενο».

Πιο ειδικά, είναι φανερό, κατά τον Ά. Γεωργιάδη πάντοτε, ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει κερδίσει και αυτές τις εκλογές. Χαρακτηριστικά, ο Νίκος Χαρδαλιάς εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή. Και πρόκειται για μια προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πήρε ένα ρίσκο και του βγήκε. Ο κ. Χαρδαλιάς είναι υποψήφιος από τις αρχές Αυγούστου και, παρά ταύτα, κατάφερε να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, συγκεντρώνοντας υψηλότερο ποσοστό από αυτό που έλαβε η Νέα Δημοκρατία στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές».

«Ευρύτερα μιλώντας», συνεχίζει ο υπουργός Εργασίας, «από τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ τον Σεπτέμβριο του 2015, αποτελεί ένα πολιτικό φαινόμενο που χρήζει ερμηνείας. Εκλέχθηκε αν και ήταν αουτσάιντερ, κέρδισε τον Αλέξη Τσίπρα όπου τον βρήκε μπροστά του και τον έστειλε σπίτι του και έχει κερδίσει όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που βρήκε μπροστά του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι, λοιπόν, αναμφίβολα ένα πολιτικό φαινόμενο».

Ενδεικτικό της πολιτικής κυριαρχίας της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκης είναι, ακόμη, το γεγονός ότι «στην περιφέρεια, όπου παίζεται το κύριο πολιτικό παιχνίδι, το στοίχημα που έχει βάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζεται. Σε πολλούς δήμους και περιφέρειες, εκλέγουμε τους υποψηφίους μας από τον πρώτο γύρο και εκεί, όπου θα υπάρξει δεύτερος γύρος, οι λεγόμενοι «αντάρτες» έχουν προβάδισμα, αλλά πρόκειται για ανθρώπους με κεντροδεξιό πολιτικό στίγμα», καταλήγει ο υπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments