Πολιτική

Πέτσας: Ποτέ στο παρελθόν η τοπική αυτοδιοίκηση δεν διέθετε τόσα χρήματα

Πέτσας: Ποτέ στο παρελθόν η τοπική αυτοδιοίκηση δεν διέθετε τόσα χρήματα

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot OPEN, Στην υψηλή χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιμένει ιδιαίτερα ο βουλευτής κ. Στέλιος Πέτσας, με αφορμή τη σημερινή εκλογική αναμέτρηση.

Οι πολίτες θυμούνται και κρίνουν

Στην υψηλή χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιμένει ιδιαίτερα ο βουλευτής κ. Στέλιος Πέτσας, με αφορμή τη σημερινή εκλογική αναμέτρηση.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στους οικονομικούς πόρους που λαμβάνουν οι δήμοι και οι περιφέρειες, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι «σίγουρα οι εκλογές στις Περιφέρειες και στους τρεις μεγάλους δήμους έχουν ένα αποτύπωμα ιδιαίτερα πολιτικό και περιμένουμε να δούμε ποιος θα περάσει στον δεύτερο γύρο». Πάντως δεν φαίνεται να διεκδικεί κάποια Περιφέρεια υποψήφιος προερχόμενος από άλλο πλην της ΝΔ πολιτικό χώρο, υπογράμμισε ο γαλάζιος βουλευτής. Τόνισε επίσης ότι «δεν πρέπει να λέγονται υπερβολές από την αριστερά όσον αφορά τη χρηματοδότηση των δήμων και των περιφερειών γενικά».​

Απευθυνόμενος μάλιστα στον εκπρόσωπο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής υπενθύμισε ότι «μόνο για την Πάτρα έχουν δοθεί και με δική μου υπογραφή 80 εκατομμύρια ευρώ για έργα αναπλάσεως, όπως είναι η περίπτωση του Λαδόπουλου ή των παλιών προσφυγικών».​«Επίσης, επι Μητσοτάκη προχώρησε η υπογειοποίηση των γραμμών του τρένου που ήταν πάγιο αίτημα των πολιτών καθώς χωρίζουν την πόλη στα δύο», προσθέτει ο κύριος Πέτσας.

«Δεν υπάρχει λοιπόν κάποιο αντιδραστικό κράτος, όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ», συνεχίζει ο βουλευτής, ο οποίος προσθέτει ότι «Είναι σαφές ότι όπου υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας, τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλύτερα, ο κόσμος που μας ακούει μπορεί να καταλάβει άριστα αυτά που λέω».

​Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο κύριος Πέτσας υπογραμμίζει ότι «δεν λαμβάνω σοβαρά υπ’ όψη τα όσα ακούω περί δήθεν αντιδραστικού κράτους και αντιδραστικών κυβερνήσεων» και πως είναι γνωστό ότι «οι δήμοι και οι περιφέρειες έχουν στη διάθεσή τους τα περισσότερα χρήματα που είχαν ποτέ. ‘Έχουμε βάλει, λόγου χάριν, 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ για έργα αναπτυξιακά από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Το ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά το απογείωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν πάει μόνο στην τοπική αυτοδιοίκηση κατά την περίοδο 2021 – 2023. Έχει πολλαπλασιαστεί η τακτική ετήσια χρηματοδότηση που δίνεται στους δήμους, μόνο φέτος επιπλέον 120 εκατ. ευρώ. Δώσαμε 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ επιπλέον για την περίοδο της πανδημίας και άλλες έκτακτες καταστάσεις όπως φυσικές καταστροφές, ενώ οι δαπάνες για την πυροπροστασία αυξήθηκαν κατά 36%, Οι πολίτες τα βλέπουν αυτά θυμούνται και έχουν κρίση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments