Στέλιος Πέτσας

Στέλιος Πέτσας
Ο Στέλιος Πέτσας είναι Έλληνας πολιτικός και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Στέλιος Πέτσας γεννήθηκε το 1970 και ανέλαβε κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Διετέλεσε, μεταξύ άλλων:

  • Διευθυντής του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών
  • μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Τ.Ε. και της Cosmote
  • μέλος του Προεδρείου της Economic and Development Review Committee (EDRC) του ΟΟΣΑ, του Δ.Σ. της Ένωσης Νέων Επιστημόνων Ευρωπαϊκών Σπουδών και της Ένωσης Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης
  • Προϊστάμενος Εσόδων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους
  • Οικονομικός Σύμβουλος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ
  • εθνικός εμπειρογνώμονας σε Προγράμματα Οικοδόμησης Θεσμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Twinning Projects)
  • εκπρόσωπος της Ελλάδας σε Ομάδες Εργασίας και Επιτροπές της Ε.Ε.

Την περίοδο 2012-2014 ήταν από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής πλευράς με τους εταίρους μας της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ. για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής. Προετοίμασε και υποστήριξε σε τεχνικό επίπεδο τη μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στην εστίαση κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, από τον Αύγουστο του 2013, καθώς και τη μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30%, από τον Ιανουάριο του 2015.

Ο κ. Στέλιος Πέτσας είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού διπλώματος στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, διεθνών οικονομικών, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Μιλάει αγγλικά και γαλλικά, είναι έγγαμος και πατέρας δυο κοριτσιών. Τον Απρίλιο του 2018 ο κ. Πέτσας είχε αναλάβει τη θέση του διευθυντή του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του Μιχάλη Μπεκίρη, που είχε παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους. Από τον Ιούλιου του 2019 είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Στέλιος Πέτσας σχετικές ειδήσεις:

ΣΕΛΙΔΑ 1 ΑΠΟ 85