Πολιτική

Σταϊκούρας για τριμερή: Συζητήσαμε την υλοποίηση σιδηροδρομικού δικτύου ‘‘Βαλτικής Θάλασσας-Ευξείνου Πόντου

Σταϊκούρας για τριμερή: Συζητήσαμε την υλοποίηση σιδηροδρομικού δικτύου ‘‘Βαλτικής Θάλασσας-Ευξείνου Πόντου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, συμμετείχε στις εργασίες της τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας

Ο Χρήστος Σταϊκούρας συμμετείχε στις εργασίες της τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, συμμετείχε στις εργασίες της τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας, συνοδεύοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Βάρνα της Βουλγαρίας. Ο νέος Σιδηροδρομικός Εμπορευματικός Διάδρομος «Βαλτικής Θάλασσας – Εύξεινου Πόντου – Αιγαίου Πελάγους» τέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων, που πραγματοποίησε ο κ. Σταϊκούρας, στο πλαίσιο των επαφών του, ενώ συμμετείχε σε ομάδα εργασίας με την επίτροπο Μεταφορών της Ε.Ε., Adina-Ioana Vălean, κλιμάκιο εκπροσώπων της κυβέρνησης της Βουλγαρίας, που αποτελούνταν από τον υπουργό Οικονομικών, Assen Vassilev, τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, Georgi Gvozdeykov, τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Andrey Tzekov, και τον Ρουμάνο υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Sorin-Mihai Grindeanu.

Σταϊκούρας: Βιώσιμο, πολυτροπικό δίκτυο μεταφορών που θα συνδέει την Ελλάδα με την Εσθονία

Ειδικότερα, όπως έκανε γνωστό μετά το πέρας των εργασιών ο κ. Σταϊκούρας:

«Συζητήσαμε για την προοπτική και τις προϋποθέσεις υλοποίησης του νέου Σιδηροδρομικού Εμπορευματικού Διαδρόμου ‘‘Βαλτικής Θάλασσας – Ευξείνου Πόντου – Αιγαίου Πελάγους”, στο πλαίσιο του νέου Ευρωπαϊκού Διαδρόμου Μεταφορών, με στόχο ένα βιώσιμο, πολυτροπικό δίκτυο μεταφορών, που συνδέει την Ελλάδα με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, την Σλοβακία, τη Πολωνία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, και την Εσθονία, με προοπτική να προαχθούν συνδέσεις με τη Μολδαβία.

Σε αυτή την κατεύθυνση, μιλήσαμε:

α) Για το έργο της ανάπτυξης της Σιδηροδρομικής Σύνδεσης “Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Αλεξανδρούπολη – Μπουργκάς – Βάρνα – Ρούσε”, με τα έργα στη νέα γραμμή “Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Τοξότες” και την αναβάθμιση του τμήματος “Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο”.

β) Για ένα Μνημόνιο συνεργασίας για ανάπτυξη ενός πολυτροπικού διαδρόμου, μεταξύ Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας και

γ) Για τις λωρίδες αλληλεγγύης Ε.Ε. – Ουκρανίας, μετά την αξιοποίηση ελληνικών λιμανιών, κυρίως αυτού της Αλεξανδρούπολης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments