Ελλάδα

Ισραήλ: Εν αναμονή του επαναπατρισμού κι άλλων Ελλήνων [vid]

Ισραήλ: Εν αναμονή του επαναπατρισμού κι άλλων Ελλήνων [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ertnews.gr, Νέες πτήσεις αναμένονται από το Ισραήλ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ενδεχομένως με Έλληνες ανάμεσα στους επιβάτες.

Συνολικά 149 Έλληνες βρίσκονταν στο Ισραήλ και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχείς επικοινωνίες για τον επαναπατρισμό τους

Νέες πτήσεις αναμένονται από το Ισραήλ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ενδεχομένως με Έλληνες ανάμεσα στους επιβάτες. Υπενθυμίζεται ότι χθες έφθασαν οι πρώτοι 81 με τις μαρτυρίες τους για τα όσα έζησαν τα τελευταία 24ωρα, να καθηλώνουν . Συνολικά 149 Έλληνες βρίσκονταν στο Ισραήλ και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχείς επικοινωνίες για τον επαναπατρισμό τους. Προς το παρόν οι περισσότεροι που καταφθάνουν εδώ έχοντας την Αθήνα ως ενδιάμεσο προορισμό είναι υπήκοοι άλλων χωρών που δεν κρύβουν το φόβο τους για όσα είδαν στο Ισραήλ.

«Είναι πολύ δύσκολα τώρα στο Ισραήλ»

Όπως μια οικογένεια από το Ισραήλ που πάει στη Βιέννη αναζητώντας ασφάλεια και προς το παρόν παραμένει εδώ καθώς ακυρώνονται συνεχώς πτήσεις. «Είναι πολύ δύσκολα τώρα στο Ισραήλ. Έχουμε τρία μικρά παιδιά. Το Σάββατο πρωί ακούσαμε τις σειρήνες και τρέξαμε στα καταφύγια. Ήταν τρομακτικό. Έχουμε πολλούς συγγενείς πίσω. Ευτυχώς βρήκαμε πτήση για Αθήνα, σήμερα θα μείνουμε εδώ το βράδυ», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ μια κάτοικος του Τελ Αβιβ.

«Έπεσε η ρουκέτα 80 μέτρα από εκεί που έμενα»

«Έπεσε η ρουκέτα 80 μέτρα από εκεί που έμενα, κατεδαφίστηκε πολυκατοικία και οι διπλανές πολυκατοικίες. Τρομοκρατηθήκαμε», περιγράφει ο Γιάννης Γκουρλεντές του οποίου το σπίτι βρισκόταν πολύ κοντά στο κέντρο του Τελ Αβίβ όπου μια ρουκέτα ισοπέδωσε ένα οικοδομικό τετράγωνο.

Γαλλία – Ισπανία: Διαφωνούν με την αναστολή ευρωπαϊκής βοήθειας στην Παλαιστίνη

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του αντιτίθεται στην προτεινόμενη διακοπή της βοήθειας που χορηγεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στα παλαιστινιακά εδάφη, ενώ το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσης πως η Γαλλία δεν υποστηρίζει τη διακοπή της αρωγής που χορηγείται απ’ ευθείας στον παλαιστινιακό λαό.

«Αυτή η συνεργασία πρέπει να συνεχιστεί, δεν μπορούμε να συγχέουμε τη Χαμάς, η οποία βρίσκεται στον κατάλογο τρομοκρατικών οργανώσεων της ΕΕ, με τον παλαιστινιακό πληθυσμό ή με την Παλαιστινιακή Αρχή ή με τις οργανώσεις των Ηνωμένων Εθνών στο πεδίο», δήλωσε ο Αλμπάρες σε συνέντευξη του στον ισπανικό ραδιοσταθμό Cadena SER.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως τα παλαιστινιακά εδάφη θα χρειαστούν πιθανόν περισσότερη βοήθεια στο εγγύς μέλλον μετά την επίθεση της Χαμάς, το Σάββατο, στο Ισραήλ και τον επακόλουθο βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments