Διεθνή

Η Χαμάς χτυπά με ρουκέτες την Ασκελόν αφότου έληξε το τελεσίγραφο [vid]

Η Χαμάς χτυπά με ρουκέτες την Ασκελόν αφότου έληξε το τελεσίγραφο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Ρουκέτες από τη Γάζα προς το Ισραήλ. REUTERS/Mohammed Salem

Η Χαμάς προειδοποίησε τους κατοίκους της μεγάλης ισραηλινής πόλης Ασκελόν να φύγουν έως  τις 5 το απόγευμα.

Η Χαμάς προειδοποίησε τους κατοίκους της μεγάλης ισραηλινής πόλης Ασκελόν να φύγουν έως  τις 5 το απόγευμα. Το τελεσίγραφο έληξε  και εδώ και λίγα λεπτά, όπως μεταδίδει η απεσταλμένη του BBC ακούγονται εκρήξεις ρουκετών.

Παράλληλα, οι IDF συνεχίζουν τις επιθέσεις στη Γάζα καθώς ακούγονται εκρήξεις στην Ασκελόν. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανάρτησαν ότι συνεχίζουν να επιτίθενται σε στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Το μήνυμα δημοσιεύτηκε ένα λεπτό μετά τη λήξη της προθεσμίας της Χαμάς για την εκκένωση των ανθρώπων από την Ασκελόν.

Ο στρατός έχει επίσης δημοσιεύσει στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ότι ηχούν σειρήνες στο Ashkelon.

Η Χαμάς  νωρίτερα είχε στείλει τελεσίγραφο για την εκκένωση της  Ασκελόν ενόψει επίθεσης, ως απάντηση στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα και η επίθεση ξεκίνησε αμέσως μετά την εκπνοή του τελεσιγράφου.

Σε ανάρτησή της στο Telegram, η Χαμάς είπε ότι οι κάτοικοι της πόλης, ακριβώς στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, είχαν μέχρι τις 17:00 τοπική ώρα  να φύγουν.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Χαμάς αναφέρει ότι «Σε απάντηση στο έγκλημα του εχθρού να εκτοπίσει τον λαό μας από τη  Λωρίδα της Γάζας, δίνουμε στους κατοίκους της κατεχόμενης πόλης Ασκελόν προθεσμία να την εγκαταλείψουν πριν από τις 5 σήμερα το απόγευμα». 

Πάνω από 4.500 ρουκέτες έχουν ήδη εκτοξευθεί από τη Γάζα προς το Ισραήλ από το Σάββατο, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το BBC, ηχούν σειρήνες στο Τελ Αβίβ.

Νωρίτερα, ο ηγέτης της Χαμάς,  Ισμαήλ Χανίγια, είχε δηλώσει ότι το ζήτημα της ανταλλαγής ομήρων θα τεθεί μόνο μετά το τέλος του πολέμου.

Σε ανακοίνωσή του, ο αρχηγός της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, τόνισε ότι «μέρη που επικοινώνησαν μαζί μας» και πρόσφεραν διαμεσολάβηση για την απελευθέρωση ομήρων με ανταλλαγή κρατουμένων ενημερώθηκαν για αυτή την απόφαση.

Περίπου 150 άνθρωποι, στρατιώτες και πολίτες διαφορετικών εθνικοτήτων απήχθησαν από την παλαιστινιακή οργάνωση κατά την επίθεση που εξαπέλυσε το Σαββατοκύριακο στην ισραηλινή επικράτεια.

Χθες το βράδυ το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα απείλησε να εκτελέσει ομήρους που κρατά σε αντίποινα για τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας.

Καταριανοί διαμεσολαβητές είχαν χθες επείγουσες συνομιλίες με αξιωματούχους της Χαμάς σε μια προσπάθεια να διαπραγματευτούν την ελευθερία για γυναικόπαιδα από το Ισραήλ που απήχθησαν από την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση και κρατούνται στη Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 36 Παλαιστινίων γυναικών και παιδιών από τις φυλακές του Ισραήλ, σύμφωνα με το Reuters.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments