Διεθνή

Μπάιντεν: “Είμαστε στο πλευρό του Ισραήλ – Θα στείλουμε το αεροπλανοφόρο” [vid]

Μπάιντεν: “Είμαστε στο πλευρό του Ισραήλ – Θα στείλουμε το αεροπλανοφόρο” [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO, «Σε όσα κράτη σκέφτονται να εκμεταλλευτούν την κατάσταση προειδοποιούμε: Μην το κάνετε».

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα υπάρχει βοήθεια από τις Μυστικές Υπηρεσίες για απελευθέρωση ομήρων, αλλά δεν ανέφερε εμπλοκή του αμερικανικού στρατού. 

Αυστηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση έστειλε με δημόσια δήλωσή του ο Τζο Μπάιντεν, ανακοινώνοντας και επισήμως ότι στέλνει αεροπλανοφόρο για τη στήριξη του Ισραήλ, ενώ θα συζητηθεί «οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειαστεί».

«Είμαστε στο πλευρό του Ισραήλ. Θα στείλουμε το αεροπλανοφόρο και συζητάμε για οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειαστεί. Είμαστε σε επικοινωνία. Θα μιλήσουμε με το Κονγκρέσο για να εγκριθει βοήθεια. Δεν είναι θέμα κομματικό, είναι θέμα παγκόσμιας ασφαλείας», τόνισε και πρόσθεσε:

«Σε όσα κράτη σκέφτονται να εκμεταλλευτούν την κατάσταση προειδοποιούμε: Μην το κάνετε».

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα υπάρχει βοήθεια από τις Μυστικές Υπηρεσίες για απελευθέρωση ομήρων, αλλά δεν ανέφερε εμπλοκή του αμερικανικού στρατού.

Τόνισε, ωστόσο, στον Νετανιάχου ότι θα πρέπει να αντιδράσει σύμφωνα με το γράμμα του νόμου.

Ισραήλ: Επικοινωνία Μπάιντεν με Νετανιάχου – Γιατί δεν παρότρυνε αυτοσυγκράτηση ο Αμερικανός πρόεδρος [vid]

πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργόΜπενιαμίν Νετανιάχου, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, ο Νετανιάχου ανέδειξε την πιθανότητα να μπει στη Γάζα. «Ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν τον προειδοποίησε να μην το κάνει», λέει στο CNN ένας Αμερικανός αξιωματούχος που ενημερώθηκε για τη συνομιλία.

Η απόφαση του Μπάιντεν να μην παροτρύνει τον Νετανιάχου να επιδείξει αυτοσυγκράτηση αμέσως μετά τις επιθέσεις, αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό το απόλυτο σοκ και το εύρος της βίαιης επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ που κάνει αυτή τη στιγμή διαφορετική, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία την Κυριακή (8/10).

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε στον Αμερικανό πρόεδρο ότι το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.

«Πρέπει να μπούμε μέσα» φέρεται να είπε ο Ισραηλινός ηγέτης, σύμφωνα με τρεις ισραηλινές και αμερικανικές πηγές που ενημερώθηκαν για το τηλεφώνημα και μεταδίδει η αμερικανική ιστοσελίδα Axios.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments