Διεθνή

Καταιγισμός βομβαρδισμός και θηριωδίες σε βάρος άμαχου πληθυσμού

Καταιγισμός βομβαρδισμός και θηριωδίες σε βάρος άμαχου πληθυσμού

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Cnn.com

. Η Χαμάς εξαπέλυσε ρουκέτες στα νότια και κεντρικά της χώρας, ενώ στο στόχαστρο βρέθηκε η Ασκελόν. Το Ισραήλ δέχθηκε οβίδες και από το έδαφος της Συρίας.

Χωρίς να είναι ακόμα σαφές το κατά πόσο ο στρατός του Ισραήλ θα προχωρήσει σε χερσαία εισβολή στη Γάζα, η τέταρτη ημέρα του πολέμου σημαδεύτηκε από ομοβροντίες πυρών. Η Χαμάς εξαπέλυσε ρουκέτες με στόχο το νότιο και κεντρικό Ισραήλ, ενώ στο στόχαστρο βρέθηκε η πόλη-λιμάνι Ασκελόν, για την οποία είχε δοθεί τελεσίγραφο στους κατοίκους να την εγκαταλείψουν πριν τις 5μ.μ.

Το Ισραήλ δέχθηκε πυρά κι από την πλευρά του Λιβάνου, όπου η Χεζμπολάχ εκτόξευσε κατευθυνόμενο πύραυλο σε ισραηλινό τανκ και εκτοξεύτηκαν μικρότερες ρουκέτες προς ισραηλινούς στόχους. Ο στρατός του Ισραήλ έκανε γνωστό ότι συγκρούστηκε με ισλαμιστές μαχητές, ενώ ένα ελικόπτερο έπληξε παρατηρητήριο που ανήκε στη Χεζμπολάχ. Το βράδυ της Τρίτης, έγινε γνωστό ότι το Ισραήλ δέχθηκε πυρά και από το έδαφος της Συρίας.  

Τα πλήγματα συνεχίστηκαν προς τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία παραμένει αποκλεισμένη, καθώς ο στρατός του Ισραήλ προχωρά σε «πλήρη πολιορκία» του πυκνοκατοικημένου θύλακα.

Το Ισραήλ σφυροκοπά από αέρος, υποχρεώνοντας περισσότερους από 100.000 ανθρώπους να εκτοπιστούν από τις εστίες τους – πληροφορίες κάνουν λόγο για κατακλυσμένα νοσοκομεία, ενώ έχει διακοπεί η παροχή ρεύματος, τροφίμων και καυσίμων.

Από το περασμένο Σάββατο, οπότε η Χαμάς εξαπέλυσε την απροσδόκητη επίθεση της, περισσότεροι από 1.000 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ισραήλ, ενώ ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα ανέρχεται σε 900. Ο αριθμός των τραυματιών αυξάνεται καθημερινά.

Συνολικά οι νεκροί ενδέχεται να ξεπερνούν ήδη τις 2.500, αφού σύμφωνα με την Wall Street περίπου 1.500 μαχητές της Χαμάς κείτονται νεκροί εντός του εδάφους του Ισραήλ. 

Nεφελώδες παραμένει το τοπίο των πληροφοριών σχετικά με αναφορές για αποκεφαλισμούς μωρών από τη Χαμάς στο Κφαρ Αζά. Νωρίτερα, το Insider είχε επικαλεσθεί εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού που, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε επιβεβαιώσει στο μέσο πως στρατιώτες βρήκαν αποκεφαλισμένα πτώματα μωρών στο Κφαρ Αζά.

Εκεί, οι μαχητές της Χαμάς  προκάλεσαν μακελειό στην περιοχή, σκοτώνοντας Ισραηλινούς και συλλαμβάνοντας δεκάδες ως ομήρους. Ωστόσο το βράδυ της Τρίτης, το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε πως ο ισραηλινός στρατός είχε απαντήσει στο τουρκικό μέσο ότι δεν έχει καμία πληροφορία που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς για αποκεφαλισμούς μωρών στο Κφαρ Αζά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments