Διεθνή

Τελεσίγραφο της Χαμάς στους κατοίκους της Ασκελόν να φύγουν έως τις 5 το απόγευμα [vid]

Τελεσίγραφο της Χαμάς στους κατοίκους της Ασκελόν να φύγουν έως τις 5 το απόγευμα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: athens magazine.gr, Η Χαμάς προειδοποίησε τους κατοίκους της μεγάλης ισραηλινής πόλης Ασκελόν να φύγουν έως  τις 5 το απόγευμα. Η Χαμάς έχει απειλήσει συγκεκριμένα να επιτεθεί στην ισραηλινή πόλη Ασκελόν ως απάντηση στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Η Χαμάς προειδοποίησε τους κατοίκους της μεγάλης ισραηλινής πόλης Ασκελόν να εγκαταλείψουν την πόλη - Αντίποινα για τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα - Σειρήνες ηχούν και πάλι στο Τελ Αβίβ

Η Χαμάς προειδοποίησε τους κατοίκους της μεγάλης ισραηλινής πόλης Ασκελόν να φύγουν έως  τις 5 το απόγευμα. Η Χαμάς έχει απειλήσει συγκεκριμένα να επιτεθεί στην ισραηλινή πόλη Ασκελόν ως απάντηση στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Σε ανάρτησή της στο Telegram, η Χαμάς είπε ότι οι κάτοικοι της πόλης, ακριβώς στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, έχουν μέχρι τις 17:00 τοπική ώρα  να φύγουν. Πάνω από 4.500 ρουκέτες έχουν ήδη εκτοξευθεί από τη Γάζα προς το Ισραήλ από το Σάββατο, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το BBC, ηχούν σειρήνες στο Τελ Αβίβ.

Ισραήλ: Ξεκάθαρο μήνυμα Χαμάς – «Δεν διαπραγματευόμαστε με το Ισραήλ για ομήρους»

Ο Ismail Haniyeh, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, ανέφερε ότι δεν θα διαπραγματευτεί με το Ισραήλ για τους ομήρους που έχει αιχμαλωτίσει μέχρι να τελειώσουν οι εχθροπραξίες.

«Έχουμε ενημερώσει όλα τα μέρη που επικοινώνησαν μαζί μας σχετικά με τους αιχμαλώτους του εχθρού που κρατούνται. Δεν θα διαπραγματευτούμε πριν από το τέλος της μάχης», σχολίασε.

«Και θα είναι μόνο σε ένα τίμημα που θα δεχτεί η αντίσταση». Το Ισραήλ εκτιμά ότι η Χαμάς κρατά από 100 έως 150 άτομα που απήχθησαν από το νότιο Ισραήλ το Σάββατο.

Τι θα γίνει με τους ομήρους της Χαμάς; [vid]

Πόσοι είναι; Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα. Ο Πρέσβης του Ισραήλ στα ΗΕ Γκιλάντ Ερντάν, σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στο CNN, εκτίμησε ότι θα πρέπει να είναι ανάμεσα στους 100 με 150, μεταξύ αυτών 50 στρατιώτες και ξένοι υπήκοοι. “Νομίζω ότι είναι ένας αριθμός χωρίς προηγούμενο, ανάμεσα σε αυτούς είναι και Αμερικανοί. Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό”. Μια πιο συγκεκριμένη εικόνα δίνει το αραβικό δίκτυο Al Jazzera.Ήδη από το περασμένο Σάββατο, πρώτη ημέρα της αιφνιδιαστικής στρατιωτικής επιχείρισης μαχητών της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, ο ανώτερος ηγέτης του πολιτικού γραφείου της Χαμάς Σαλέχ Αλ Αρούρι, είπε στο Al Jazzera ότι το “στρατιωτικό σκέλος της οργάνωσης” αιχμαλώτισε αρκετούς Ισραηλινούς στρατιώτες για να αναγκάσει τις ισραηλινές αρχές να απελευθερώσουν όλους τους Παλαιστίνιους που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.

Ανταλλαγή αιχμαλώτων με διαμεσολάβηση Κατάρ;

“Καταφέραμε να σκοτώσουμε και να αιχμαλωτίσουμε πολλούς ισραηλινούς στρατιώτες. Οι μάχες συνεχίζονται”, δήλωσε συμπληρώνοντας ότι πλησιάζει η απελευθέρωσή τους. “Αυτούς που έχουμε στο χέρι, μας αρκούν για  την απελευθέρωση όλων των φυλακισμένων μας. Όσο συνεχίζονται οι μάχες, τόσο θα αυξάνεται ο αριθμός των αιχμαλώτων”, πρόσθεσε ο Αλ Αρούρι, αναφέροντας ότι μεταξύ των αιχμαλώτων είναι και ανώτεροι ισραηλινοί αξιωματικοί χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία. Πόσοι όμως είναι οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στο Ισραήλ; Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Addmeer, μιας ΜΚΟ για τα δικαιώματα των κρατούμενων, σχεδόν 5.200 Παλαιστίνιοι βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές. Μεταξύ αυτών 33 γυναίκες, 170 ανήλικοι και πάνω από 1.222 υπό “διοικητική κράτηση”. Σύμφωνα με άλλη πηγή, την οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Betselem, υπάρχουν σήμερα περίπου 4.500 Παλαιστίνιοι στις ισραηλινές φυλακές, εκ των οποίων 183 από τη Λωρίδα της Γάζας. Υπάρχουν αναφορές στα μέσα ενημέρωσης που δεν επιβεβαιώνονται από την ισραηλινή πλευρά, ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σε εξέλιξη υπό άκρα μυστικότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments