Διεθνή

Κομισιόν: Ο πόλεμος στο Ισραήλ στάθηκε αφορμή για μια ακόμη «σύγκρουση» με τον Ίλον Μασκ

Κομισιόν: Ο πόλεμος στο Ισραήλ στάθηκε αφορμή για μια ακόμη «σύγκρουση» με τον Ίλον Μασκ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, O πόλεμος στο Ισραήλ στάθηκε η αφορμή για μια ακόμη «σύγκρουση» ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Ίλον Μασκ

O πόλεμος στο Ισραήλ στάθηκε η αφορμή για μια ακόμη «σύγκρουση» ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Ίλον Μασκ

O πόλεμος στο Ισραήλ στάθηκε η αφορμή για μια ακόμη «σύγκρουση» ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Ίλον Μασκ, ο οποίος έχει κατηγορηθεί πολλές φορές ότι δεν βάζει κριτήρια και δεν γίνεται αξιολόγηση στο περιεχόμενο που ανεβαίνει και διαδίδεται στο X (πρώην twitter).

«Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ, έχουμε ενδείξεις ότι η πλατφόρμα σας χρησιμοποιείται για τη διάδοση παράνομου περιεχομένου, αλλά και παραπληροφόρησης στην ΕΕ», έγραψε ο επίτροπος Ψηφιακής Πολιτικής Τιερί Μπρετόν στον Ίλον Μασκ σε επιστολή με ημερομηνία Τρίτη 10 Οκτωβρίου, η οποία αναρτήθηκε στο X.

Ο επίτροπος μάλιστα έδωσε στον Ίλον Μασκ διορία ενός 24ώρου προκειμένου να «συμμορφωθεί» η εταιρεία του με τον κανονισμό ψηφιακών υπηρεσιών της Ε.Ε.

Το Χ προμοτάρει την ακραία βία και τα fake news 

Το X από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ πλημμύρισε με εικόνες και βίντεο φρίκης. Εξευτελιστικά βίντεο με κακοποίηση ομήρων, αμάχων και στρατιωτικών. Αποκεφαλισμένα πτώματα, κτηνωδίες και δολοφονίες οι οποίες έχουν βιντεοσκοπηθεί. Παράλληλα στο X κυκλοφορούν πολλά fake news σε μία προσπάθεια παραπληροφόρησης μετά τις επιθέσεις που πραγματοποίησε η Χαμάς.

«Λάβαμε αναφορές από εξειδικευμένες πηγές για δυνητικά παράνομο περιεχόμενο που κυκλοφορεί στην υπηρεσία σας, παρά τις αναφορές των αρμόδιων αρχών», τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος στην επιστολή του προς τον Ελον Μασκ. «Όταν λαμβάνετε ειδοποιήσεις για παράνομο περιεχόμενο στην ΕΕ, πρέπει να ενεργείτε γρήγορα, επιμελώς και αντικειμενικά και να αφαιρείτε το εν λόγω περιεχόμενο», πρόσθεσε ο Μπρετόν.

Ο Ίλον Μασκ δεν άφησε αναπάντητη την επιστολή και απάντησε ότι η πολιτική του είναι πως όλα θα πρέπει να είναι ανοιχτά και διαφανή, υποστηρίζοντας ότι με αυτή την πολιτική συμφωνεί και η ΕΕ.  Μάλιστα ζήτησε από την ΕΕ «παρακαλώ να καταγράψετε τις παραβιάσεις στις οποίες αναφέρεστε στο Χ, ώστε να τις δει το κοινό» και έκλεισε την επιστολή γράφοντας «Merci beaucoup», δηλαδή «ευχαριστώ πολύ» στα γαλλικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments