Διεθνή

Ισραήλ: Συνάντηση Νετανιάχου – Γκαντς για τη δημιουργία κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης [vid]

Ισραήλ: Συνάντηση Νετανιάχου – Γκαντς για τη δημιουργία κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: evima.gr, Συνάντηση πραγματοποιείται μεταξύ του Μπενιαμίν Νετανιάχου και του Μπένι Γκαντς με σκοπό τη δημιουργία κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης στο Ισραήλ. Η συνάντηση μεταξύ του Γκαντς και του Νετανιάχου ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη, αλλά αναβλήθηκε για σήμερα.

Η συνάντηση μεταξύ του Γκαντς και του Νετανιάχου ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη, αλλά αναβλήθηκε για σήμερα

Συνάντηση πραγματοποιείται μεταξύ του Μπενιαμίν Νετανιάχου και του Μπένι Γκαντς με σκοπό τη δημιουργία κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης στο Ισραήλ. Η συνάντηση μεταξύ του Γκαντς και του Νετανιάχου ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη, αλλά αναβλήθηκε για σήμερα.

Εκπρόσωπος του κόμματος Εθνικής Ενότητας του Γκαντς είπε ότι είναι αισιόδοξοι ότι θα υπάρξουν «καλά νέα», ότι το κόμμα θα ενωθεί με τον Νετανιάχου για να σχηματίσουν κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τους όρους.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για τη ρίψη ρουκετών από τον Λίβανο [vid]

Η οργάνωση Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για τη ρίψη ρουκετών σε ισραηλινό έδαφος από τον Λίβανο σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με το skynews.com, η οργάνωση ανέφερε ότι επιτέθηκε σε ισραηλινό έδαφος ως απάντηση στις ισραηλινές επιθέσεις που είχαν ως αποτέλσμα να σκοτωθούν τρία μέλη της.

Πριν από λίγη ώρα οι IDF επιβεβαίωσαν ότι το Ισραήλ πλήττει λιβανέζικα εδάφη απαντώντας σε επίθεση που δέχτηκε από τα σύνορα με τον Λίβανο.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συζήτησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους χθες Τρίτη σχετικά με την υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Παράλληλα, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν συζήτησε με τον ισραηλινό υπουργό Στρατηγικών Υποθέσεων Ρον Ντέρμερ, τον οποίο διαβεβαίωσε πως η Ουάσιγκτον υποστηρίζει το «δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί», προτού επισκεφθεί το Ισραήλ αύριο Πέμπτη, ανέφερε λακωνικό ενημερωτικό δελτίο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε σε δημοσιογράφους πως η Ουάσιγκτον διεξάγει συνομιλίες με το Ισραήλ και την Αίγυπτο όσον αφορά την ιδέα να προσφερθεί ασφαλής διέλευση για τους αμάχους ώστε να φύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο ισραηλινός στρατός πιστεύεται πως ετοιμάζεται να εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση ευρείας κλίμακας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments