Διεθνή

Στόλτενμπεργκ: Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του

Στόλτενμπεργκ: Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του

Πηγή Φωτογραφίας: NATO Secretary General Jens Stoltenberg speaks during a press conference ahead of the alliance's Defence Ministers' meeting at the NATO headquarters in Brussels on March 15, 2022. (Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP)

Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμύνεται έναντι επιθέσεων, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, σημειώνοντας ότι αναμένει η «απάντηση» στην επίθεση της Χαμάς να είναι «αναλογική».

«Σημαντικό μήνυμα είναι ότι κάθε χώρα ή οργάνωση εχθρική απέναντι στο Ισραήλ δεν πρέπει να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει την κατάσταση που βλέπουμε τώρα.

Και βλέπουμε παράλληλα ότι οι ΗΠΑ για παράδειγμα έχουν αυξήσει τη στρατιωτική παρουσία τους στην περιοχή για να σταλεί επίσης ένα μήνυμα για την αποτροπή της κλιμάκωσης της σύγκρουσης», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την πρώτη ημέρα της συνόδου των υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας.Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι «το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις».

Πρόεδρος Επ.Εξωτερικών Υποθέσεων ΗΠΑ: Γνωρίζουμε ότι η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει τους Ισραηλινούς 

Η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ για τους κινδύνους πιθανής βίας «τρεις μέρες» πριν από την επίθεση της Χαμάς, δήλωσε ο Μάικλ ΜακΚόλ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων.«Γνωρίζουμε ότι η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει τους Ισραηλινούς τρεις ημέρες πριν ότι θα μπορούσε να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός», τόνισε ο ΜακΚόλ στο αμερι.υμε ακόμα πώς χάσαμε (οι ΗΠΑ) αυτή την υπόθεση, δεν ξέρουμε και πώς την έχασε το Ισραήλ», είπε ο ΜακΚόλ μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά από «κλειστή» σύσκεψη με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Την Δευτέρα ένα δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronoth (Ynet) ανέφερε ότι ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ δέκα ημέρες πριν από την επίθεση της Χαμάς, αλλά ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αγνόησε την προειδοποίηση και υποβάθμισε την απειλή.

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού χαρακτήρισε ανυπόστατο το δημοσίευμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments