Διεθνή

Eπικεφαλής IDF: Θα χτυπήσουμε αδιάκοπα και με όλη την ισχύ μας τη Χαμάς στη Γάζα [vid]

Eπικεφαλής IDF: Θα χτυπήσουμε αδιάκοπα και με όλη την ισχύ μας τη Χαμάς στη Γάζα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO, Με τη χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας να φαίνεται ότι είναι θέμα ωρών, ο αρχηγός του επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων

Ο Χαλέβι είπε ότι «θα χτυπήσουμε σκληρά και θα κομματιάσουμε τους ηγέτες της Γάζας».

Με τη χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας να φαίνεται ότι είναι θέμα ωρών, ο αρχηγός του επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) αντιστράτηγος Χέρζι Χαλέβι διεμήνυσε την Πέμπτη ότι ο ισραηλινός στρατός θα χτυπήσει τη Γάζα αδιάκοπα, και με όλη του την ισχύ, στην πρώτη του ζωντανή συνέντευξη Τύπου μετά την εισβολή της Χαμάς το περασμένο Σάββατο. 

Ο Χαλέβι είπε ότι «θα χτυπήσουμε σκληρά και θα κομματιάσουμε τους ηγέτες της Γάζας». 

«Όποιος αφεθεί επικεφαλής θα καταλάβει πολύ καλά ότι δεν κάνεις τέτοια πράγματα στο κράτος του Ισραήλ» δήλωσε δε ο επικεφαλής των IDF. 

Αναφερόμενος δε στον αρχηγό της Χαμάς στη Γάζα, Γιάχια Σινγουάρ, είπε ότι «αυτή η αποτρόπαια επίθεση αποφασίστηκε από τον Γιάχια Σινγουάρ, τον ‘’ηγεμόνα’’ στη Γάζα, κάτι που καθιστά τον ίδιο και όλα τα όργανά του υπό αυτόν νεκρούς». 

Ο Χαλέβι ξεκαθάρισε ότι η επιχείρηση στη Γάζα «θα πάρει χρόνο και θα απαιτήσει ψυχραιμία, αλλά είναι καλό που η συνοχή και η αδελφοσύνη μας έχουν ενισχυθεί». 

«Θα δώσουμε ένα αιώνιο χτύπημα»

«Θα δώσουμε ένα αιώνιο χτύπημα στους εχθρούς μας, αυτή είναι η αποστολή μας και είμαστε αποφασισμένοι να την πετύχουμε» ανέφερε.

Σχολιάζοντας την αμφισβήτηση που αντιμετωπίζει ο ισραηλινός στρατός στην κοινή γνώμη μετά την εισβολή της Χαμάς, ο αρχηγός των IDF παραδέχθηκε ότι: «έχουμε ένα (κοινωνικό) συμβόλαιο για την προστασία των Ισραηλινών, το οποίο είχε σκαμπανεβάσματα, και αυτή τη φορά βρισκόμαστε σε χαμηλό σημείο και πληρώσαμε βαρύ τίμημα».

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έχει ρίξει μέχρι στιγμής περίπου 6.000 βόμβες βάρους 4.000 τόνων στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας από την επίθεση της Χαμάς το Σάββατο.

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή την έκτη μέρα του πολέμου, με τους νεκρούς να υπερβαίνουν ήδη τους 2.700 και στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, ενώ οι τραυματίες είναι πάνω από 9.000.

Ανακοινώνοντας την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης το βράδυ της Τετάρτης, με τον επικεφαλής του κεντρώου αντιπολιτευόμενου κόμματος «Εθνική Ενότητα» Μπένι Γκαντζ στο πλευρό του, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου επισήμανε πως «παραμερίζουμε όλες τις διαφορές μας για να πολεμήσουμε έναν εχθρό χειρότερο από το Ισλαμικό Κράτος». 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments