Διεθνή

Ισραήλ: Παιδιά τα 447 από τους 1.417 νεκρούς Παλαιστίνιους [vid]

Ισραήλ: Παιδιά τα 447 από τους 1.417 νεκρούς Παλαιστίνιους [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: arthro.gr, Ο πόλεμος στο Ισραήλ μαίνεται από το περασμένο Σάββατο, μετά τις επιθέσεις της Χαμάς και τα αντίποινα του στρατού

Οι επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας στο πλαίσιο του πολέμου στο Ισραήλ οδήγησαν ήδη 1.417 Παλαιστίνιους στον θάνατο, με τα παιδιά να υπολογίζονται σε 447 και τις γυναίκες σε 248

Ο πόλεμος στο Ισραήλ μαίνεται από το περασμένο Σάββατο, μετά τις επιθέσεις της Χαμάς και τα αντίποινα του στρατού. Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας είναι 1.417, εξ αυτών 447 παιδιά και 268 γυναίκες. Μάλιστα, οι τραυματισμένοι υπολογίζονται σε 6.268 και αυτό συμβαίνει ενώ επίκειται μεγάλη χερσαία επιχείρηση από τον ισραηλινό στρατό στην περιοχή. Στο μεταξύ, την Πέμπτη, η Χαμάς απέστειλε μια «επείγουσα έκκληση», όπως τη χαρακτήρισε, προς τα διεθνή ιδρύματα αρωγής, υγείας και φιλανθρωπίας, ζητώντας βοήθεια για τους αμάχους στον πόλεμο στο Ισραήλ.

«Καλούμε όλα τα ιδρύματα αρωγής, υγείας και φιλανθρωπίας στον αραβικό και ισλαμικό μας κόσμο και στη διεθνή κοινότητα να παρέμβουν επειγόντως», σημειώνεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης, η οποία προσθέτει πως ο στόχος της συγκεκριμένης παρέμβασης είναι «να φέρει όλα τα απαραίτητα ιατρικά και βοηθητικά υλικά και καύσιμα, για να σωθούν περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι πολίτες από τη συστηματική δολοφονία, την πείνα και την πλήρη καταστροφή των υποδομών».

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έτοιμα όλα για τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Φουντώνουν τα σενάρια για επικείμενη χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα. Οι πληροφορίες μάλιστα που θέλουν σχεδόν 300.000 στρατιώτες του Ισραήλ να βρίσκονται ήδη γύρω από τη Γάζα φέρνουν ακόμη πιο κοντά το ενδεχόμενο επίθεσης. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ, ο Νετανιάχου μίλησε για αντίποινα και προετοίμασε τον λαό του Ισραήλ για νέο πόλεμο που ξεκινά. Ο πόλεμος στο Ισραήλ άρχισε εκείνη τη στιγμή. 

Ειδικότερα, χιλιάδες είναι οι συγκεντρωμένοι στρατιώτες στα σύνορα με τον Λίβανο, ενώ 300.000 έχουν συγκεντρωθεί γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, εν αναμονή χερσαίας επίθεσης, που φαίνεται ότι είναι προ των πυλών. Οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τις γύρω περιοχές. Στο πλαίσιο του πολέμου στο Ισραήλ, πάντως, μεγαλώνει η ανησυχία για μία γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή, καθώς τα σενάρια για χερσαία επέμβαση του Ισραήλ στη Γάζα πληθαίνουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments