Διεθνή

Ισραήλ: Το διάγγελμα Νετανιάχου και οι ανθρώπινες ασπίδες της Χαμάς

Ισραήλ: Το διάγγελμα Νετανιάχου και οι ανθρώπινες ασπίδες της Χαμάς

Πηγή Φωτογραφίας: EXPLAINER: How did Hamas grow its arsenal to strike Israel?/ APNEWS.COM

Το δραματικό διάγγελμα του Ισραηλινού πρωθυπουργού και η φρικαλέα πρακτική της Χαμάς

Τις απάνθρωπες πρακτικές της Χαμάς στηλιτεύει στο πρόσφατο διάγγελμά του ο Μπενζαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με τον οποίο η εξτρεμιστική οργάνωση δεν διστάζει να δολοφονεί εν ψυχρώ ή να χρησιμοποιεί κυνικά ανθρώπινα σώματα. Μεγάλο είναι το συναφές ζήτημα των ανθρώπινων ασπίδων που δημιουργεί η Χαμάς.

Νετανιάχου: Πρακτικές Isis οι πρακτικές της Χαμάς

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός παραλλήλισε τις πρακτικές που ακολουθεί η παλαιστινιακή εξτρεμιστική οργάνωση με αυτές της Isis.

«Ένοπλοι της Χαμάς αποκεφάλισαν στρατιώτες και βίασαν γυναίκες κατά τη διάρκεια της επίθεσής τους. Αγόρια και κορίτσια πυροβολήθηκαν στο κεφάλι και άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ συμπλήρωσε: “Η ενότητα του λαού σε στιγμές θλίψης και οδύνης βρίσκει απήχηση παγκοσμίως. Η Χαμάς είναι σαν τον ISIS, θα τη συντρίψουμε και θα την εξαλείψουμε όπως έγινε και με το ISIS».

Η Χαμάς και το ζήτημα των ανθρώπινων ασπίδων

Πράγματι, η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι υποβιβασμένη στα μάτια των μελών της Χαμάς.

Τα μέλη της δρουν κατ’ ουσίαν σαν αδίστακτοι τρομοκράτες.

Πιο συγκεκριμένα, τις πύλες της κολάσεως αποφάσισε να ανοίξει το Σάββατο η Χαμάς, στα πενήντα χρόνια από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ. Το έπραξε με μία επίθεση εναντίον του Ισραήλ που δεν έχει όμοιά της στην ιστορία της πιο πολύπλοκης, αιματηρής και μακροχρόνιας σύγκρουσης στον μεταπολεμικό κόσμο.

Το έπραξε δολοφονώντας τεράστιο αριθμό τυχαίων αμάχων ισραηλινών πολιτών, δίνοντας το στίγμα ενός πολέμου στον οποίο δεν υπάρχουν ούτε κανόνες, ούτε όρια, μα ούτε και ορατό τέλος. Και, παράλληλα, αρπάζοντας πλήθος ισραηλινούς ομήρους, για την τύχη των οποίων ήδη γίνονται γνωστές τρομερές πληροφορίες και εκτοξεύοντας χιλιάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ υπογραμμίζοντας ότι η τρομοκρατική παλαιστινιακή οργάνωση επιμένει στον αρχικό στόχο που έχει τεθεί ήδη από το 1948: να μην αποδέχεται το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει.

Η Χαμάς δεν είναι μόνη της. Η Χεζμπολάχ, που είναι κράτος εν κράτει στο Λίβανο, αμέσως διαφήμισε την πλήρη στρατιωτική και μη στήριξή της, ενώ έντονα πιθανολογείται η παρουσία του Ιράν που ασφαλώς επίσης στηρίζει αυτόν τον πόλεμο.

Το πώς έφτασαν τα πράγματα έως εδώ έχει, όμως, δύο σκέλη: το ένα αφορά στο τι έκανε η Χαμάς με τους συμμάχους της, αλλά το άλλο αφορά στο τι δεν έκανε το Ισραήλ: από το Σάββατο το βράδυ οι πάντες προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν πώς είναι δυνατόν η ισραηλινή αντικατασκοπεία να πιάστηκε τόσο στον ύπνο, όπως και οι δυνάμεις ασφαλείας των συνόρων του Ισραήλ, που οι τρομοκράτες εύκολα εξουδετέρωσαν για να μπουν στη χώρα και να αρχίσουν να περιφέρονται δολοφονώντας αμάχους και σκορπώντας τον τρόμο με τρόπο που οι ισραηλινοί πολίτες, αν και πιο έτοιμοι από τους πολίτες κάθε άλλης χώρας να περιμένουν επιθέσεις, δεν μπορούσαν να διανοηθούν.

Εδώ και χρόνια η Χαμάς χρησιμοποιεί άμαχους ως ανθρώπινες ασπίδες ανάμεσα στους οποίους σκάβει τα τούνελ, κρύβει τον οπλισμό, τις δυνάμεις και τις βάσεις επιθέσεων απ’ όπου εξαπέλυσε και αυτές τις επιθέσεις. Αυτό υπήρξε μέγα όπλο της, καθώς προστάτευε έτσι πολύ αποτελεσματικά τις τρομοκρατικές δυνάμεις, ακόμα και όταν θέσεις τους ήταν γνωστές. 

Πρέπει να είναι, λοιπόν, σαφές πως η Χαμάς, εκτός όλων των άλλων, φέρει ακέραιη την ευθύνη και για τους αθώους «αναλώσιμους» ανθρώπους που, βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδίου, μετέτρεπε σε ανθρώπινες ασπίδες, αδιαφορώντας πλήρως για τη ζωή τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments